Abone Ol

CHP Milletvekili Eren Erdem saldırıya uğradı

CHP Milletvekili Eren Erdem Bağcılar'da katıldığı panelde ülkücü grubun saldırısına uğradı. Yaklaşık 300 kişilik grup Bağcılar'da düzenlenen paneli hedef aldı.

CHP Milletvekili Eren Erdem saldırıya uğradı

Eren Erdem'e fiziki bir zarar gelmezken olay yerinde gergin bekleyiş devam ediyor. Eren Erdem Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Başkanlık karşıtı bir panelde konuşmacıyım, panele "tekbir getirerek" saldırı gerçekleştirildi. Binaya 200-300 kişilik bir terörist saldırdı" diyerek yaşananları anlattı.

Paylaşımlarında olayın Osmanlı Ocakları ve Ülkü Ocakları tarafından yapıldığını söyleyen Erdem'in açıklamaları şöyle:

"Emniyet olay yerine geldi.Bu saldırının sorumluları Osmanlı ve Ülkü ocaklarıdır. Başkanlığa karşı duruşumuz nedeniyle bu saldırı gerçekleşti. Şu an ortalık yatışıyor. 200-300 kişilik provokatör grup, binaya saldırdı. Sebep: "Başkanlık sistemi."Gelin öldürün! Cumhuriyet için ölürüm! Adeta 2. Madımak gibi tasarlanan bir komplo ile karşı karşıyayız. Halkımızı oyuna gelmemeye çağırıyorum. Olay yatışıyor."

Erdem, bugün Ülkü Ocakları tarafından "Sokaklarda dolaşma" sözleriyle tehdit edilmişti.

CHP Milletvekili Eren Erdem saldırıya uğradı - Resim: 1

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu Twitter'da yaptığı açıklamada saldırıyı kınadığını belirtti. Bekaroğlu saldırının sorumlusunun Erdem'i hedef gösterenler olduğunu ifade etti.