Abone Ol

CHP medyasında hangi gazeteciler nasıl çuvalladı? Kılıçdaroğlu Yüzde 60 alacak diyorlardı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanını yüzde 52 oyla koltuğa oturan Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçim süreci boyunca 'geliyorum' diyen bu sonucun kaybedeni Kılıçdaroğlu'nu günler öncesinde galip ilan edenlerse tozlu sayfalarda kendilerine yer arıyor.

CHP medyasında hangi gazeteciler nasıl çuvalladı? Kılıçdaroğlu Yüzde 60 alacak diyorlardı

Açıklamaları ile günler aylar öncesinden Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı ilan eden isimleri tozlu sayfalarda yerlerini almadan tarihe not düşüyoruz.

Odatv'nin haberine göre, Türkiye dinamiklerini doğru analiz edemeyen birçok ekran yüzü, gazeteci ve eski siyasetçi yaptıkları  Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğine ilişkin talihsiz açıklamaların altında ezildi.  Değişik ekranlarda sıklıkla gördüğünüz Barış Yarkadaş, yıllarını haberciliğe veren gazeteci Hüsnü Mahalli ve medya patronu gazeteci Merdan Yanardağ'ın açıklamaları ise unutulacak türden değil. Bizden hatırlatması...

MERDAN YANARDAĞ: KILIÇDAROĞLU AÇIK ARA KAZANACAK ADAY OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIYOR

Canlı yayınlarda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Tele1 televizyonun sahibi Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu'nu destelediğini söylediği açıklamalarından birini Prof. Dr. Emre Kongar ile yaptığı programında sarf etti.

9 Eylül'de yayımlanan programda Merdan Yanardağ, Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını hatta açık ara kazanacağını savunmuştu. Yanardağ program sırasında ‘’İstiyorlar ki sağın alternatifi yine sağ olsun. CHP Genel Başkanı niye bu ülkeye Cumhurbaşkanı olamıyor? Niye CHP Genel Başkanından Cumhurbaşkanı olmaz söyler misiniz? Efendim seçilemezmiş efendim kazanamazmış kazanacak aday nereden biliyorsunuz? Bütün kamuoyu araştırmalarında açık ara seçilebilecek aday olarak önümüze çıkıyor. Başka planız var sizin işte 5’li çetenin operasyonu burada." diye konuşmuştu.

BARIŞ YARKADAŞ: KILIÇDAROĞLU YÜZDE 60’LA SEÇİMİ KAZANACAK
  
Eski CHP Millletveki gazeteci Barış Yarkadaş da katıldığı tüm programların çoğunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanacağına dair açıklamalar yaptı. Ancak bunlardan en unutulmazı ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde kaç oyla kazanacağını söylediği TV100'de 23 Araık'daki programda oldu. Yarkadaş Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına o kadar emindi ki yüzde 60 oranda seçimi alacağını söyledi ve izleyicilerin de bu açıklamaya inanmasına neden oldu. 
İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dava sürecinin konuşulduğu günlere denk günlerde Erdoğan Aktaş’ın konuğu olan Barış Yarkadaş " 2023 seçimlerinde CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tepki ile beraber yüzde 60 oranında nasıl kazanacağını bu sütudyada göreceğiz. Bugünü de unutmayın Erdoğan Aktaş’’ diy konuştu.

HÜSNÜ MAHALLİ: BU İŞ BİTER

Gazeteci Yazar Hüsnü Mahalli de Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağı savunarak yanılanlardan oldu. Hüsnü Mahalli'nin açıklaması ise her hangi bir soru üzerinden bir televizyon kanalından gelmedi. Mahalli görüşünü sosyal medyadan açıkca beyan etti. Mahalli 12 Mayıs tarihinde yaptığı paylaşımda yaptığı hesaplama sonucunda Kılıçdaroğu'nun kazanacağı kararına vardı.

Mahalli "Şimdi çok daha kolay. Muharrem İnce çekildiğine göre ona oy vermesi beklenen vatandaşların ezici çoğunluğu Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecektir. 6,5 yıldır siyasi rehine olarak cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş da Kılıçdaroğlu’a destek çağrıları yapıyor.
Bu iş biter." diye yazdı.  

SEDEF KABAŞ: KAZANIYORUZ

Gazeteci ve ekran yüzü Sedef Kabaş da çekinmeden Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını ilan edenlerden oldu. Sayısız programında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen cümleler kullanan Sedef Kabaş 27 Mayıs'ta o da bir hesaplama yaparak "Kazanıyoruz" paylaşımı yaptı. Kılıçdaroğlu'nun kazanma yolunu da çizen Kabaş 'seçimlere dair önemli bir uyarıyı paylaşıyorum' dedikten sonra “2.5 milyon oy farkı var demek çok yanlış. 2.5 milyon oydan 1.25 milyon oy Sayın Kılıçdaroğlu'na geçtiğinde oylar eşitleniyor. Üzerine verdiğimiz her oy sayesinde KAZANIYORUZ” diye yazdı.

AYŞENUR ARSLAN RETWEET REKORTMENRİ OLDU

Yılların eskitemediği habercilerden Ayşenur Arslan ise Halk TV yayınlarında kullandığı dil ve savunduğu fikirlerin yanı sıra sosyal medya paylaşımları ile dikkat çekti. Ayşenur Arslan Kılıçdaroğlu kazanacak diye yazarak bir paylaşımda bulunmasada, bu fikri savunan her tweeti reteweet ederek rekor kırdı.

EREN ERDEM 2018'DE İSTİFA ET DEDİĞİ KILIÇDAROĞLU'NU 2023'DE SIRTLANDI

CHP'li Eren Erdem, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

Erdem, 2018 Seçimleri sonrası yaptığı paylaşımda CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin aldığı oy oranını hatırlatarak "2920 gündür Genel Başkan olan ve 9 seçim kaybeden birinin,50 günlük çalışmayla CHP'nin mahkum edildiği %25 barajını aşıp %30'ları geçen bir siyasal hareketlilik karşısında yapması en erdemli davranış 'istifa' olacaktır. Bu, saygın, erdemli bir davranış olarak mutlaka tarihe geçer" ifadelerini kullandı.

2018 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağıran Eren Erdem 2023 seçimlerinde tam destek verdi. Sosyal medya üzerinden 3 Ocak 2023 tarihindeki paylaşımında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına açık desteğini açıklayan Erdem, "Adalet için, hukuk için, hak için Kemal Kılıçdaroğlu, herkes için mücadele ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu, devleti normalleştirecek; adalet için can pahasına mücadele edecek kişidir. Başka aday aramaya gerek yoktur" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ÇİFTE YANILGI

CHP'li Özgür Özel Cumhuriyet’e verdiği röportajda “Genel başkanımızın, Millet İttifakı’nca aday olarak ilan edilmesinin ardından kamuoyu nezdinde giderek artan ivmesinin seçim gününe kadar devam etmesini ve seçimlerin ilk turda sonlanmasını sağlayacak bir oy oranına yükselmesini bekliyoruz” diye konuştu. Özgür Özel’in seçim değerlendirmesi 14 Mayıs’ta  ve 28 Mayıs’ta yanılmış oldu.

odatv