Abone Ol

CHP Faruk Bildirici'yi RTÜK'e yeniden aday gösteriyor

CHP, RTÜK üyeliği düşürülen Faruk Bildirici’yi yeniden aday göstermeye hazırlanırken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in de istifasını istiyor.

CHP Bildirici'yi RTÜK'e yeniden aday gösteriyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Meclis’in atadığı bir kişiyi Meclis alır. O nedenle Faruk Bildirici’nin Meclis tarafından atanmasını istiyoruz” dedi, yanlış yaptığı ortaya çıkan RTÜK Başkanının da istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Meclis tarafından CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliğinin Üst Kurul’da 6 üye tarafından düşürülmesinin tartışması devam ediyor.

RTÜK bütçesinin görüşüldüğü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bu kararı, “Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırma girişimi” olarak nitelendirdi. Eski RTÜK Üyesi, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da RTÜK Başkanının ilgili bir kuruluş olan TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden Bildirici’nin durumu gündeme getirmesinden sonra istifa ettiğini hatırlatarak, “İstifa etti ama bu tartışma Bildirici’nin üyeliğinin gitmesine sebep oldu. Bu yanlış bir uygulama, yol açıldı. Yarın bir gün milletvekillerinin, Meclis’in seçtiği başka bir kurumda da benzer şeyler olabilir. Bu, daha çok sizin tepki göstermeniz gereken bir uygulamadır” dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da RTÜK Üyesi Bildirici’nin uyarılarından sonra RTÜK Başkanının TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini hatırlatarak, “Faruk Bey’i düşürüp Sayın Başkanı orada oturtmak vicdana, ahlaka sığmaz; doğru değil. Meclisin takdiridir” dedi.

CHP Bildirici'yi yeniden aday gösterecek

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın edindiği bilgiye göre Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesi AK Parti grubunda da rahatsızlık yarattı. Hem RTÜK Başkanının TÜRKSAT üyeliğinin hem de Bildirici’nin üyeliğinin bu şekilde düşürülmesinin yanlış olduğu değerlendirmeleri yapıldı. Konu Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından da yakın takibe alındı. Şimdi çözüm için formül aranıyor.

Üyeliği düşürülen Bildirici, kararı yargıya taşımış, yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı. Kararın olumlu yönde gelmesine kesin gözüyle bakılıyor ama dava sürecinin uzaması ihtimaline karşın yeni bir üye seçimi yapılması da gündemde. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile görüşmesinde yeni bir seçim yapıldığında adaylarının yine Faruk Bildirici olacağını söyledi. Meclis Başkanlığının da yargı kararını beklemeden RTÜK üyeliği için yeni bir seçim takvimi oluşturabileceği belirtildi. Bu konuda kararı önümüzdeki günlerde Meclis Başkanı Şentop’un vereceği öğrenildi.

"RTÜK başkanı istifa etmeli"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da “Meclis’in atadığı bir kişiyi Meclis alır. O nedenle Faruk Bildirici’nin Meclis tarafından yeniden atanmasını istiyoruz” diyerek şunları söyledi:

“RTÜK Başkanının da bu saatten sonra o koltukta oturmaması gerekiyor. Biz sizi de bağlayan bir başka kurumun yönetim kurulunda bulunmamanız lazım, dedik. Çünkü yasal değildi. Şimdi RTÜK Başkanı oradan istifa etti. Çünkü biz doğruyu söyledik, haklıydık. RTÜK Başkanı istifa edip bunu kabul ediyorsa, yasal olmayan bir şeyi yapan kişinin ısrarla orada oturup kendisine bunu hatırlatan kişinin iş hakkını feshediyor olması artık RTÜK’ü diğer partilerin eşit ilkeleri içinde yürütemeyeceğini gösteriyor. O açıdan RTÜK Başkanının da istifa etmesi gerekiyor.”