Abone Ol

CHP Adalar Belediye Başkanı Adayı Erdem Gül: Adalar'a deniz gelecek

CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, "Adalar'ın sorunları Türkiye'nin sorunlarından bağımsız değil. Bu sorunlar çözümsüz değil. Adalar'ın sorunlarını çözeceğiz" dedi.

CHP Adalar Belediye Başkanı Adayı Erdem Gül: Adalar'a deniz gelecek

CHP Adalar Belediye Başkanı Adayı Erdem Gül Halk TV'ye konuştu:

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına katılan CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, "Adalar'a deniz getirmemiz lazım. Çünkü Ada'da deniz sorunu var. Adalılar denize giremiyor. Temizlik sorunu var. Şezlong sorunu var. Adalılar ucuz ya da ücretsiz denize giremiyor. Dolayısıyla önümüzde yaz ilk önce Adalar'dan denize girme sorununu çözeceğim. Adalar'a deniz yeniden gelecek." dedi.

AYSEL KILIÇ

Erdem Gül, Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın Medya Mahallesi programına katıldı. Gül, Ayşenur Arslan'ın "Vaatleriniz neler Adalar'a deniz getirecek misiniz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Adalar'a deniz getirmemiz lazım. Çünkü Ada'da deniz sorunu var. Adalılar denize giremiyor. Temizlik sorunu var. Şezlong sorunu var. Adalılar ucuz ya da ücretsiz denize giremiyor. Dolayısıyla önümüzdeki yaz ilk önce Adalar'dan denize girme sorununu çözeceğim. Adalar'a deniz yeniden gelecek."

CHP'li Erdem Gül, "En büyük vaadim konuşmak olacak. Herkesle konuşmaktan söz ediyorum. Ben Türkiye'de bir iletişim sorunu olduğunu düşünüyorum." dedi. Gül, Adalar'da belediye ile Adalılar arasında bir kopukluk olduğunu vurgulayarak, "Belediye halkın kurumu. Belediye'yi daha sivil daha halkın kurumu haline getireceğiz. Adalıların söz sahibi olduğu bir belediye olacak. Meclislerimiz olacak, kadın, çocuk, esnaf meclisleri. Herkese ulaşacağız" diye konuştu.

Gül, şunları söyledi:

"Ada kendi kaderine teslim edilmiş durumda. Tam bir keşmekeş var Ada'da. Biz Ada'yı her anlamda daha kaliteli bir hale getirmek için çalışacağız. Ada'nın gelirlerini attıracağız. Ada'daki bu keşmekeşten kaçan evlerini kapatıp giden Avrupa'ya yerleşen çok sayıda Adalı var. Biz Ada'dan gidenleri geri getirmek için çabalayacağız.

Adalılar herkes gibi kaliteli bir yaşamı hak ediyor. Adalıların şikayetlerini dinliyoruz, dinlemeye devam edeceğiz ve bunları ortadan kaldıracağız. Mesela Adalar'ın simgelerinden biri mimozalar. Talan ediliyor. Mimozalar Ada'ya gelir olabilir buna bir düzen getirilebilir. Bunu yapacağız."

"ADALAR'DAN TÜRKİYE'YE SÖZ SÖYLEYECEĞİZ"

Erdem Gül, yerelden genele demokrasinin önemine işaret ederek şunları kaydetti:

"Bu anlamda Adalar çok önemli. Buraya dikkat çekiyorum. Siyasetin mutfağını toparlayıp halkın önüne çıkması gibi bir sorunu var. Biz bunu Adalar'da çok hızlı yapacağız. Ada'da her insana ulaşmak beni çok mutlu edecek. Bunu yapacağız. Ve Adalar'dan Türkiye'ye söz söyleyeceğiz. Adalar'ın Türkiye'ye iki çift lafı olacak."

"SANATORYUM NEDEN BOŞ TUTULUYOR?"

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık çalışanlarını da kutlayan Erdem Gül, "Heybeliadamız'da Sanatoryum var. Yıllardır boş tutuluyor, kapattılar. Diyanet'e verildiği söyleniyor, resmi bir şey yok ama tahsis deniyor. Bu çok önemli hastaneyi neden boş tutuyoruz neden başka alanlarda kullanmıyoruz. Bir rehabilitasyon merkezine çevirebiliriz. İnsanın içi acıyor." dedi.

Gül, "Ada'da gençlerin büyük sorunu var." dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ada'da yapacakları hiçbir şey yok. İşsizlik sorunu çok büyük. Ayrıca gençlerimizin Ada'da gençlerin vakitlerini güzel geçireceklerini çalışmalar yapmamız lazım, yapacağız. Onlara istihdam yaratmamız lazım. Adanın gelirlerini artıracak projelerimizle buna eğileceğiz.

Ada'nın nüfusu önemli ölçüde yaşlı. Yaşlılarımıza saygı göstermemiz onlara sahip çıkmamız önemli. Evde bakım hizmetleri, sağlık sorunlarını kolay ve çabuk erişme gibi hizmetleri onlara sunmamız gerekiyor.

Diğer belediyelerle sağlıklı ilişkiler kurulamıyor. Biz bunu yapacağız. Sorunları işbirliği içinde çözeceğiz. Avrupa ile Adalıların kesilen ilişkilerini yeniden kuracağız.

Adanın ulaşım sorunu var, görkemli vapurlarımız yerine Adalılarımızın deyimi ile 'mülteci tekneleri' ulaşımı sağlıyor. Vapurlarımızı geri istiyoruz. Ekrem İmamoğlu ile ulaşım sorununu tümden çözeceğiz."

Ada'nın gündüz gidilen gece dönülen bir yer olmaktan çıkarılması gerektiğini söyleyen Erdem Gül, Adaların yaş ve kış iki hayatı olduğuna dikkat çekti ve çalışmaların buna göre düzenlenmesine dikkat çekti.

"EKREM İMAMOĞLU 18 MART'TA ADAYA GELİYOR"

CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun 18 Mart'ta seçim çalışmalarını Adalar'da sürdüreceğini de duyurdu ve "18 Mart Çanakkale zaferinin yıldönümü. Ekrem İmamoğlu Çanakkale zaferine kazandıran gazilerimizle birlikte Adalar'a gelecek birlikte çalışacağız" dedi.

İmamoğlu'nu çok başarılı bulduğunu ve İstanbul'u kazanacağını söyleyen Erdem Gül, "İmamoğlu değişik bir siyasetçi. Millete bağırıp çağırıp küfür etmiyor. Samimi ve halkı kucaklayan bir dil kullanıyor." diye konuştu.

AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın mutlu olmadığını da söyleyen Gül, "Kendisi alınmasın ama izlediğim kadar mutlu değil. Bu adaylığı bir vazife gibi görüyor. Kendisini adaylıktan kurtarmak istedi ama başaramadı." şeklinde konuştu.

Gül, yerel seçimin bir beka seçimi olmadığını, halkın ihtiyaçlarına çözüm bulma seçimi olduğunu söyledi. Ada'da AKP ve MHP dışındaki tüm siyasi partilerle birlikte hareket etmeye çalıştıklarını vurgulayan Gül, "AKP ve MHP seçmeni arasında bizimle birlikte hareket edenleri görüyorum. Amacımız herkese ulaşmak" dedi.

"ADA TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR PROFİL"

Ada'da Ermenilerin, Rumların, Süryanilerin, Musevilerin, Kürtlerin, Sünnilerin, Alevilerin birlikte barış içinde yaşadığına dikkat çeken Erdem Gül, "Adeta 72 millet var ve hep birlikte mutlu, barış içinde birbirlerinin kimliklerine bakmaksızın yaşıyorlar. Bu modeli Türkiye'ye yaymak lazım. Ada bu anlamda Türkiye'ye örnek bir profil." dedi.

"GÖNÜL BAĞI KOPTU"

"Adalar'da birçok AKP seçmeninin "Artık yeter" dediğini duyduğunu anlatan Erdem Gül, sözlerine şöyle devam etti:

"AKP'nin kimi adayları çok tedirginler. Ama esas adayların kendileri olmadığını görüyorlar. Esas aday Erdoğan. Gittiğim yerlerde tedirginlik ve sessizlik görüyorum. Acaba kaygısı var.

Bence AKP düşünce ve söylem olarak da bakış açısı olarak da yolun sonuna gelmiş bir parti. Türkiye'ye söyleyecek sözü kalmadı. Beka dedikleri kendi gelecekleri. Yolun sonuna geldiler, gidiyorlar, gidiş başladı. AKP seçmeni de partisini savunamıyor"

Yerel seçimlerde AKP'nin "Gönül işi" sloganını kullandığını hatırlatan Gül, "Gönül işi diyorlar ama gönül bağı kopmuş durumda. O yüzden bu sloganı kullanıyorlar. Gönül yok, seçmenle gönül bağlarını kopardılar." dedi.

"TÜRKİYE HER ALANDA YOKSULLAŞTI"

Gül, Türkiye'nin sadece ekonomik anlamda değil her alanda yoksullaştığını söyledi. Erdem Gül, siyasette, kültürde, sanatta, sporda, entelektüel alanlarda yoksullaştığına vurgu yapan Gül, "Örneğin üniversiteler, önceki yıllarda üniversitelerimizin dünya sıralamasını konuşurduk. Şimdi üniversite var mı ? Ses çıkıyor mu ? Herkes köşesine çekilmiş müthiş bir moralsizlik var. Her alanda dibe doğru gidiyoruz" dedi.

Gül, AKP'nin yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluk diyerek geldiğini ama artık tümünün de tersini yaptığını sözlerine ekledi.