Abone Ol

FETÖ imamı komutanlarla aynı karede!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik saldırıdaki en önemli isimlerden olan Zekeriya Kuzu’nun, gözaltına alınan Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın oğlunun 2013’teki cenaze töreninde protokoldeki komutanlarla birlikte fotoğrafları ortaya çıktı.

FETÖ imamı komutanlarla aynı karede!

Darbe girişimi soruşturmasında polisin araştırmalarından ve gözaltındaki Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi askerlerinin verdiği ifadelerden, saldırıyı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’le birlikte, cemaatin Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki ’imamı’ olduğu söylenen MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun organize ettiğinin belirlendiği kaydedildi. Rütbesi düşük olmasına rağmen Kuzu’nun, Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nde cemaat üyesi tüm askerlerin rütbesi ne olursa olsun başında olduğu, üsteki lakabının da ’Paşa’ olduğu ortaya çıktı. Kuzu’nun en tehlikeli firari olarak çatışmaya girebileceği ifade edilerek ekipler uyarıldı.

RÜTBELİLERİN ARASINDA
Darbe girişiminin en tehlikeli firarilerinden gösterilen, ‘Paşa’ diye bilinen astsubay Zekeriya Kuzu’nun bulunduğu bazı fotoğraf kareleri dikkat çekti. Fotoğraflar; darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın kamuoyunda seri katil olarak tanınan Atalay Filiz’in öldürdüğü oğlu Göktuğ Demirarslan’ın 18 Eylül 2013’teki cenaze töreninde çekildi. Fotoğrafta Astsubay Kuzu, sivil kıyafetlerle, protokolde komutanların ve Hasan Hüseyin Demirarslan’ın hemen yanında bulunuyor. Diğer tarafta ise darbenin önemli isimlerinden gösterilerek tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve diğer generaller duruyor. Askeri uzmanlar, Kuzu için “Cenazede de olsa bu rütbede birinin o komutanların yanına bile yaklaşamaması lazım. Cemaat ilişkisinin başka boyutunu ortaya koyuyor. Başçavuşun korgenerallerin arasında ne işi var?” yorumunu yaptı.

2013’teki törene dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, Birinci Hava Kuvvet Komutanı Abidin Ünal, Diyarbakır 2. Tatbik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Necdet Bilgin, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile çok sayıda rütbeli asker ve Demiraslan’ın yakınları katıldı.

hürriyet