Abone Ol

Cem Yılmaz'ın Yalova Valisine hakaret davası başladı

YALOVA Valisi Selim Cebiroğlu, Twitter üzerinden kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu komedyen Cem Yılmaz hakkında açılan ceza davasına bugün başlandı.

Cem Yılmaz'ın yargılandığı dava başladı

Cem Yılmaz'ın katılmadığı duruşmada avukatı hazır bulundu.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, geçen yılın mart ayında Termal Fen Lisesi'nde yaptığı incelemeler sırasında iddiaya göre, kılık kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin içerisinde tartıştığı Matematik öğretmeni 42 yaşındaki Halil Serkan Öz'ün dışarı çıkmasını istemişti.

Eğitim Sen, üyeleri Halil Serkan Öz'e destek için Yalova'da yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan Öz, burada rahatsızlanıp yere yığılınca, kaldırıldığı hastanede öldü. Bu olay üzerine komedyen Cem Yılmaz, Vali Cebiroğlu'nu, Twitter hesabı üzerinden eleştirdi. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Cem Yılmaz hakkında Avukatı Ulvi Çağlayan aracılığı ile suç duyurusunda bulundu.

Yapılan savcılık soruşturmasının ardından Cem Yılmaz hakkında Yalova Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

AVUKATI KATILDI
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ile avukatının yanı sıra Cem Yılmaz'ın da katılmadığı duruşmada Cem Yılmaz'ın savunmasını üstlenen Avukatları Çetin Yüksel ile Rengin Gönenç Yüksel hazır bulundu. Çetin Yüksel yaptığı savunmada müvekkili olan Cem Yılmaz'ın hiç bir suçunun bulunmadığını belirterek, "Cem yılmaz, attığı twitlerinde, müştekiye 'sen yaptın' gibi bir söylemi yok. Yaptığı eleştiridir. Müvekkilim müştekinin bir öğretmenin ölümüne sebep olduğuna dair bir bilgisi yoktur. Müvekkilim basında öğrendiği kadarıyla bir eleştiri yapmıştır. Bunu komedyen, sanatçı bir kişiliğiyle yapmıştır" ifadesini kullandı.

Cem Yılmaz'ın Yalova Valisine hakaret davası başladı - Resim: 1

Çetin Yüksel, Vali Cebiroğlu'nun öğretmenin aldığı ilaçlar ve raporları açıkladığını hatırlatarak, "Kendisi, 'Keşke öğretmenin durumunu bilseydim, yardımcı olurdum' diyor. Vali bir ilde en üst düzeyde amirdir. Keşke bunu bilseydi. Sayın Vali'nin anlatımıyla, sınıftakilerin anlatımı farklıdır. Biz de o zaman tevsi tahkikat talep ediyoruz. Olay sırasında sınıfta olan öğrenciler ve öğretmenler ifade versin. Atılan twitler eleştiridir, itham yoktur. Gerek Yargıtay'da, gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kararlar var. Kamu yöneticileri, siyasetçilere eleştiri bir göreve mahiyetindedir. Kamu görevlilerinin eleştirilere katlanması daha fazla olmalıdır" dedi.

Cem Yılmaz'ın Yalova Valisine hakaret davası başladı - Resim: 2

Dava, ileri bir tarihe ertelendi.

Cem Yılmaz'ın Avukatı Çetin Yüksel, duruşmada kamu görevlileri ve siyasetçilerin eleştiri konusunda gerçekten açık olmaları gerektiğini ifade ederken, şöyle konuştu:

"Bu husus da gerek bizim iç hukukumuzda kararlar, mevzuat hükümleri, gerek uluslararası hukukta, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarında yüzlerce örneği var. Kamu görevlilerinin ve siyasetçilerin bu tür eleştirilere açık olması gerektiği konusunda. Biz de onu söylüyoruz. Bu eleştiriler herhangi bir şekilde rencide etmek amacıyla zaten algılanmamalı. Tam aksine görevin daha iyi yapılabilmesi için, kamu görevlilerine bir uyarı, bir denetim mekanizmasını, öz denetim mekanizmasının gelişebilmesi için daha anlamlı bir sonuç doğuracaktır. İfade ettiğimiz husus buydu. Zaten yargılama devam ediyor. Devam eden yargılama hususunda daha fazla bir açıklama yapmak da mümkün değil. Kararı hep birlikte göreceğiz."

Cem Yılmaz'ın Yalova Valisine hakaret davası başladı - Resim: 3

dha