Abone Ol

Cem Uzan: Aydın Doğan'ın ses kaydını...

Takvim gazetesinden Mevlüt Yüksel, Cem Uzan'ın "Benden 40 milyon dolar rüşvet isteyen Aydın Doğan'ın ses kaydını Şişli Savcısı'na verdim. O savcı da Gülen'in adamıydı. Gereken yapıldı" dediğini iddia etti.

Cem Uzan: Aydın Doğan'ın ses kaydını...

Takvim'den Mevlüt Yüksel'in haberine göre,

Geçmişte başbakanları pijamayla karşılayan, hükümetleri evinde kuran, taleplerini yapmayan hükümetleri deviren Aydın Doğan, bir kitapla aklanma yolunu seçti. Son dönemde AK Parti hükümetlerini deviremeyince iyice zıvanadan çıktı. İsrail'le aynı günlerde kurulan ve yayın ilkelerinde 'İsrail çıkarlarını korumak' olan Hürriyet gazetesiyle,'ilkeli' yayınlar yaptı. DHKPC'lileri "masum" olarak gösterdi. PKK'lı teröristleri 'cici' olarak lanse etti. Şehitlerimiz için 'öldü' ifadesini kullandı. Doğan için tek gerçek 'kendisiydi'. CHP ve HDP ile koalisyon yapmayan MHP'ye ayar vermeye kalktı. Gazetecilik dışında her şey yapan Aydın Doğan, Cem Uzan hakkında da ağır ithamlarda bulundu. Uzan da, bu iddialara cevap verdi. İşte Paris'te yaşayan Uzan'ın açıklamaları:

AYDIN Doğan, kaçakçı ve karaborsacı biridir. Benim Motorola ile olan anlaşmazlığımla ilgili yine iftiralar attı. Bunun böyle olmadığını kendisi de çok biliyor. 'İftira atayım, izi kalsın' diyor

BENDEN haber yapmaması karşılığında haraç istediğini söyledim. Hem de tam 40 milyon dolar istedi ve, 'Eğer bu parayı verirsen, haberleri keserim. Aksi takdirde haberler devam edecek' dedi. Kabul etmedim.

İSTEDİĞİ rüşvetin ses kaydını Şişli Savcısına verdim. Adı Mecit Ceylan. Yani FETÖ'nün savcısı. Aydın Doğan ifadeye gitti. Bu konuda ifade verdi. Ancak Ceylan, onu kurtardı. Çünkü Aydın Doğan'dan yüklü miktarda rüşvet aldı ve dosyayı kapattı.

SONRA küçücük çocuklarımı bile haber yaptı. İftira üzerine iftira attı. Utanması olmadığı için çocukları bile bu işe alet etti. Her türlü kumpası yaptı.

AYDIN Doğan denen şahsiyet. Sana sesleniyorum. Eğer yüreğin yetiyorsa, eğer dürüst olduğunu iddia ediyorsan. İster başka bir televizyon kanalında ister senin tetikçi kanallarında yüzleşmeye hazırım. Yüreğin yetiyor mu? Haydi.

PETROL KAÇAKÇISI DOĞAN
Aydın Doğan'ın servetini petrol kaçakçılığından elde ettiğini vurgulayan Uzan, "Aydın Doğan'a ait POAŞ'a (Petrol Ofisi A.Ş.) giren ve çıkan rakamlara bakın. Tanker boşaltma işlemleri Ege ve Marmara Denizi'nde oluyor. Gümrük kayıtlarına bakın. Daha fazlasını söyleyemem" demişti. Aydın Doğan, Cem Uzan'ın bu iddialarına cevap verememişti.

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
Sosyal medyada da Aydın Doğan'ın kitaptaki açıklamaları geniş yer buldu. İşte o yorumlar:

Aydın bey, senin burnunu sokmadığın bir siyasi olay var mı? Vatan hainliğine destek verdin.
Beyaz sayfa olduğunu iddia eden Aydın Bey, siz bu ülkenin 'kara'ya oturan tarafısınız.
Başbakanları pijamayla karşılama dönemi bittiği için alkoliğin alkole olan bağımlılığı gibi yanıp tutuşuyorsun değil mi?
Bu ülkeyi yönetemeyeceksin Aydın Doğan. Bitti o günler. İsrail çıkarlarını düşünerek beyaz sayfa açılmaz bu ülkede.
Aydın Doğan'ın olduğu her yerde, dürüstlük mumla aranır. Yıllarca beni asgari ücretle çalıştırdın, paramı zarfla verdin. Hakkımı sana helal etmiyorum.
Aydın Doğan, Ahmet Hakan, Şirin Payzın, Cüneyt Özdemir, Ayşe Arman, Mirgün Cabas. Hepsinin ortak özelliği. Türkiye düşmanlığı.