Abone Ol

Cem Küçük'e tazminat şoku! Aydın Doğan'a ne kadar ödeyecek?

Cem Küçük, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a tazminat ödemeye mahkum edildi.

Cem Küçük'e tazminat şoku! Aydın Doğan'a ne kadar ödeyecek?

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Star gazetesinde çalıştığı dönemlerde Hürriyet gazetesine ait İzmir’deki bir arsanın satışını konu alan yazılar nedeniyle tazminata mahkum oldu.

Hürriyet'te yer alan haber şöyle:

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, 2015 yılında Star gazetesi yazarıyken Hürriyet gazetesine ait İzmir’deki bir arsanın satışını konu alan 7 yazı yazdı. Cem Küçük satış bedelinin düşük gösterilip 2 milyon doların haricen alındığı ve bu surette suç işlendiği iddiasında bulundu.

Kamuoyuna o dönem açıklama yapan Hürriyet gazetesi, Cem Küçük’ü iddialarına ispata çağırdı. Ancak Cem Küçük’ten ses çıkmadı. Bunun üzerine Aydın Doğan’ın avukatı Güneş Çelik, Cem Küçük’e maddi ve manevi 350 bin TL’lik tazminat davası açtı.

İstanbul Anadolu 12’nci Asliye Hukuk Mahkemesi, İzmir Gaziemir’deki arazinin Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. tarafından dava dışı 2 gerçek kişiye 8 milyon TL’den 16 milyon TL’ye satıldığını bilirkişi aracılığıyla tespit etti.

Mahkeme açıkladığı kararında, davalı Cem Küçük’ün ülke çapında yayın yapan bir gazetenin ve tv kanalının yazarı ve programcısı olduğunu, davacı Aydın Doğan’ın da Türkiye çapında tanınmış, başarılı, kamuoyu tarafından tanınan, bilinen, sevilen ve kamuoyunun ilgi odağı olmuş iş adamlarından biri olduğunu belirterek satışın ihtilafsız olduğunu, ancak yazılarda Aydın Doğan’ın kamuoyu nezdinde hileli satış yapan, taşınmazın satış değerini düşük göstererek idarenin zararına sebebiyet veren, satış bedelinin bir kısmını bavul ile teslim almak gibi davranışlarla Doğan’ın kamuoyu nezdindeki itibarını zedelemeye çalıştığını anlattı.

Tapuda yapılan satışta taşınmazın değerinin 16 milyon TL olduğu, davalının haber amacı ile değil doğru olmayan bir hususun ileri sürülerek davacının kişilik haklarına saldırıda bulunmak amacını taşıdığını belirten mahkeme, yapılan yayınlar nedeniyle davacının üzüldüğü ve manevi zarara uğradığı gerekçesiyle davalı Cem Küçük’ü 15 bin TL tazminat cezasına çarptırdı.