Abone Ol

Cem Küçük: FETÖ, Ocak ve Şubat aylarında güçlendi!

Cem Küçük ve Fuat Uğur, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde “Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davalar Medya Kritik’te ele alındı.

Cem Küçük: FETÖ, Ocak ve Şubat aylarında güçlendi!

Türkiye gazetesi yazarı Nuri Elibol'un bugünkü yazısı hakkında konuşan Gazeteci yazar Cem Küçük, ''FETÖ davalarında verilen ifadeleri okuyorum. Dün Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın komutanı Muhsin Kutsi Barış'ın ifadesini okudum. Verdiği ifadede sanki oraya uzaydan indirmişler. Mahkeme başkanının “Darbe teşebbüsünü sizce kim yaptı?” sorusunu ise “İnanın, ben sizden daha çok bu darbeyi kimin yaptığını merak ediyorum” diye cevaplıyor.  Bu FETÖ'cüleri köşeye sıkıştıracak sorular lazım. O sorular mahkemede sorulmuyor. Peş peşe soruların sorulması gerekir. Mahkemelerin 2-3 gün sürmesi gerekir. Kaldığı yerden devam etmesi gerekir. Gece de sürsün mahkemeler'' diye konuştu.

Darbe gecesinde kayıtlı olan görüntülerin FETÖ'cüleri mahkum etmeye yettiğini belirten Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ''Sorgularında ve savunmalarında bunları konuşturmak çok önemli bir husus. Psikolojik üstünlüğün sağlanması gerekir'' diye konuştu.


FETÖ, OCAK VE ŞUBAT'TA YİNE GÜÇLENDİ

FETÖ'cülerin ilk 4-5 aylık zamanda bocaladığını belirten Küçük, ''Fetullah Gülen, yeni siteler ve fake hesaplarla Ocak ve Şubat'tan beri yine kontrolü eline aldı, ve mahkemeleri de yönlendiriyor. Gülen, kendi müritlerine ve teröristlerine aynı şeyleri söylettiriyor. Zaten ben darbeci ya da FETÖ'cü değilim diyenlerin hepsi FETÖ'cü'' diye konuştu.

TGRT