Abone Ol

Canım Dayım: Ben Otizmliyim Deli Değilim

Yurtiçi ve Uluslararası arenada birçok festivalde boy gösteren "Canım Dayım" filmi konusuyla otizm farkındalığına dikkat çekmeye çalışıyor.

Canım Dayım: Ben Otizmliyim Deli Değilim

Yetimhanedeki yeğenini kurtarmaya çalışan otizmli bir gencin yürek yakan hikayesinin anlatıldığı otizm farkındalığına dikkat çeken “Canım Dayım” filmini Odatv’ye anlatan Fuat Yılmaz, “herkes kendinden bir parça bulacak” dedi.

Yurtiçi ve Uluslararası arenada birçok festivalde boy gösteren film konusuyla otizm farkındalığına dikkat çekmeye çalışıyor.

Yönetmenliğini ve Senaristliğini Fuat Yılmaz'ın üstlendiği Canım Dayım filmi 7 Ocak tarihinde tüm Türkiye’de Sinema Severlerle buluşuyor.

Odatv’ye özel açıklamalarda bulunan yönetmen Fuat Yılmaz, “Canım dayım filminde herkes kendinden bir parça bulacak. Bir replik hayat değiştirir. 'Ben otizmliyim deli değilim' repliği ile bunu düşündük. Otizm farkındalığı yaratmak adına bu proje için büyük emekler verdik. Araştırmalar yaptık. Günümüzde dünyaya gelen her 88 çocuktan 1’inin otizmli olduğu belirtiliyor. Yani çok önemli. Toplumda, gündelik hayatımızda eğitim alanında otizmli insanlarımız için atılması gereken çok adım var. Müjdat Gezen hocama çok teşekkür ediyorum çok şey öğrendim. Sanata verdiği değeri ve yetiştirdiği öğrencileri Türkiye biliyor” dedi.

Usta isim Müjdat Gezen Akademisinde senaryo yazımı yönetmenlik alanından dersler alan ayrıca başkent bilimler akademisinden de mezun olduktan sonra sinema dünyasına adım atan genç yönetmen Fuat Yılmaz, Kurtlar Vadisi Filistin, Maskeli Beşler serisi, Çılgın Dershane, Kutsal Damacana, Issız Adam gibi film projelerinde rejide görev aldı. Ardından kamera arkasına geçen Yılmaz, yönetmen olarak ilk sinema deneyimine "Ezan" isimli korku filmi ile adım attı.

USTA İSİMLER BİR ARADA

Yurtiçi ve uluslararası arenada birçok festivalde boy gösteren “canım dayım” film konusuyla otizm farkındalığına dikkat çekiyor. Yönetmenliğini ve Senaristliğini Fuat Yılmaz'ın üstlendiği Canım Dayım filmi 7 Ocak tarihinde tüm Türkiye’de Sinema Severlerle buluşuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Adem Yılmaz, Ayşenaz Atakol, Fatih Topcuoğlu, Zehra Yılmaz, Serhat Özcan, Merve Bulut, Cihat Tamer, Semra Dinçer, Sabriye Kara,  Dilek Serbest, Seymen Aydın, Aydan Çakır, Ahmet Dursun ve Ceyda Pınar gibi birçok ünlü oyuncu yer alıyor.