Abone Ol

Canan Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu'na yakın CHP ilçe başkanına sert tepki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP İlçe Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı' konusunda başlayan gerilim sürüyor. İkili arasındaki gerilim büyürken CHP kulislerinden yeni gelen bir iddiaya göre CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ile Canan Kaftancıoğlu arasında İmamoğlu tartışması yaşandı. İşte yaşananlar...

Canan Kaftancıoğlu'ndan İmamoğlu'na yakın CHP ilçe başkanına sert tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ya da Ekrem İmamoğlu'nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylıağı konusunda bir gerginlik yaşanmıştı.

CHP kulislerinden alınan bilgilere göre İstanbul'da bir otelde bir araya gelen Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında cumhurbaşkanlığı adaylığı gerilimi yaşandı. Aday olmak için nabız yokladığı öne sürülen Ekrem İmamoğlu'nun Canan Kaftancıoğlu'na bu isteğini yönelttiği ve Kaftancıoğlu'ndan kendisi için destek istediği iddia edildi.

Ekrem İmamoğlu'nun Kaftancıoğlu'na Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı kendi adaylığını desteklemesini istediği ve 'tarafını seç ya benimle ya da Kemal Bey'le ol' dediği iddia edilirken, Kaftancıoğlu'nun ise bu talep karşısında İmamoğlu'na yönelik sert bir cevap verdiği "Haddini bil, ben il başkanıyım benimle bu şekilde konuşma" tepkisinde bulunduğu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından yana tavır koyduğu iddia edildi.

İkili arasında geçen bu gergin görüşmeden sonra Kaftancıoğlu'nun toplantıyı terk ettiği belirtilirken, Kaftancıoğlu'nun bu toplantıdan hemen sonra CHP İstanbul İl Yönetimi'nde başkan vekili olan İmamoğlu'nun kuzeni Ufuk İnan'ı görevden aldığı ve İmamoğlu ile ilgili sert cümleler kurduğu belirtilmişti.

İMAMOĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Bu tartışmalar sürerken konuyla ilgili başka gazeteciler de kavgayla ilgili yeni iddialar gündeme getirdi.  Ve ikili arasındaki kavga Ekrem İmamoğlu'na soruldu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘adaletli, disiplinli, bereketli’ sözleriyle tanımladığı ‘2023 Yatırım ve Hizmet Bütçesi’ sunumu öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, gazetecilerin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile arasındaki gerginlikle ilgili soruya ne kesin olarak 'evet' ne de 'hayır' cevabını verdi ve  “CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile aranızda olduğu iddia edilen bir polemik söz konusu. Bununla ilgili bir açıklamanız olacak mı” sorusunu, “Canan Kaftancıoğlu, nezaketli bir hanımefendidir. Yani bu bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir, diye düşünüyorum. Söyleyeceğim bu kadar” şeklinde yanıtladı.

CHP BEYLİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANI İLE KAFTANCIOĞLU ARASINDA GEÇEN O DİYALOG

İBB Başkanı Ekrem İmmaoğlu gazetecilerin bu konudaki sorularına net bir cevap vermezken, CHP kulislerinden ikili arasındaki kavgayla ilgili yeni bilgiler geldi.

Medyatava'da yer alan habere göre; CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer ile Canan Kaftancıoğlu arasında İmamoğlu tartışması yaşandı. 

Bir toplantıda Kaftancıoglu ile bir araya gelen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, Kaftancıoğlu'na "son günlerde yaşananlar ile ilgili bir açıklama yapmayacak mısınız?" sorusunu sordu.

Kaftancıoğlu da bunun üzerine, Turan Taşkın Özer'e "ben gazetelerde yazılanlara takılmam, siz de takılmayın" karşılığını verince ilçe başkanı da, "Ama başkanım bütün oklar Ekrem başkan ve bizim üstümüzde herkes bir şey söylüyor zan altındayız" karşılığını veriyor.

Canan Kaftancıoğlu da bunun üzerine "İşinize bakın" ifadesini kullanıyor.