Abone Ol

Çağla Demir: Erkek baştan çıkınca aklıyla hareket etmez, koşarak gider

O hayatımıza ‘Kara Sevda’ ve ‘Medcezir’ dizileriyle girdi. Şimdi, cuma vizyona giren ilk sinema filmi ‘bayii toplantısı’nın heyecanı içerisinde. Güzelliğiyle kendine hayran bırakan Çağla Demir, Posta gazetesinden Dilara Doğan'ın sorularını yanıtladı.

Çağla Demir: Erkek baştan çıkınca aklıyla hareket etmez, koşarak gider

Hikayen nasıl başladı?

1992 yılında Samsun’da başladı hayat maceram. Güzel, sevimli bir yer Samsun. Dört kız kardeşiz. Evin en küçük, şımarık çocuğu olarak güzel bir çocukluk geçirdim. Ankara Başkent İletişim Akademisi’nde oyunculuk eğitimi aldım. Yedi yıldır da sektördeyim. 19’umda İstanbul’a geldim. İlk zamanlar Samsun’a gidip geliyordum. ‘Medcezir’ dizisinden sonra ev tuttum.

Ailen oyuncu olma isteğini nasıl karşıladı?

Annem hiç istemedi. Oyuncu olacağımı duyunca çok ağladı. Bizi tek başına yetiştirdiği için çok korktu ama şu an çok mutlu.

Oynadığın rollere karışıyor mu?

En fazla “Niye sana hep kötü kadın rolleri veriyorlar?” diyor. Öpüşme, sevişme sahnelerine falan hiç karışmaz. Oyuncuyum sonuçta yeri gelir sevişebilirim ama güzel bir projede, sahneye hizmet eden bir şekilde olur.

Okulda popüler miydin?

Lisede çok popülerdim. Beğenilen biriydim ama hep çekingendim. Hiçbir zaman yırtık biri olmadım. Hep kendi yolumdan giderdim. “O çocuk sana niye çıkma teklif etti?” diye tuvalete çekerlerdi. “Ama ben kabul etmedim ki” derdim. Ablamı arardım “Çıkışta beni kenara çekecekler, gel kurtar” diye.

Hiçbir zaman yırtık biri olmadım

Yırtık olmadığını söylüyorsun ama duruşunda bir vamplık var gibi.

Bazı bakışlarım çok sert oluyor. O da galiba kendimi koruma kalkanım. Nahif olduğumu düşünüyorum ama bir bakışımla acayip sertleşebiliyorum.

Bilinçli mi yapıyorsun bunu?

Hayır. Aptal değilim, canım yanarsa gerekeni yaparım. Ama dizideki o kadınlar gibi tuzaklar falan kurmam. (Gülüyor) Hedefe giden yolda ezip geçen kadınlar. Bana benzemiyorlar.

Gerçek hayatta var mı o insanlardan sence?

Var ama artık herkes acayip maskeli. Herkes birbirini yapmacık bir şekilde seviyor. Sürekli bir “Aşkım, bebeğim” halleri var. Sonra sırtını dönüyorsun ve anlaşılmaz bir durum içine giriyorsun. Gerçeklik arıyorum. Seviyeli yakınlaşmayı seviyorum.

İlk sinema filmin ‘Bayii Toplantısı’ vizyona girdi. Nasıl bir karakteri canlandırıyorsun?

Şirketin CEO’sunun asistanı, aynı zamanda şirketin sahibinin sevgilisiyim. Benim dışımdaki olaylar komik gelişiyor. İzlemenizi tavsiye ediyorum, çok güleceksiniz.

Kendini sinema perdesinde görmek sana ne hissettirdi?

Çok heyecan vericiydi. Kendi sahnelerim çıkınca heyecandan odaklanamadım bile. İlk filmimin böyle bir ekiple olması ayrı bir mutluluk benim için.

Artık estetikle her kadın güzel

Güzellik başa bela mı gerçekten?

Değil ya... Günümüzde estetikle, tarzıyla herkes çok güzel zaten. Ben enerji güzelliğine bakıyorum. Güzelliğin zor tarafı kadınlardaki kıskançlık.

Kendini güzel buluyor musun?

Buluyorum ama başkalarıyla kıyaslamalarından hiç hoşlanmıyorum. aynaya bakınca kendimi seviyorum.

Sadece güzelliğini kıskandığın biri oldu mu?

Hiç olmadı. Ben sadece yıkılsa da ayakta durabilen, güçlü kadınları çok kıskanıyorum. Ben de kolay yıkılmam zaten. Kendine inanan ve dışarıdan hiçbir şey beklemeyen kadınlara hayranım.

'Toplantım var' yalanını yüzde 99 erkekler söyler

“Bayii toplantısına gidiyorum” cümlesini genelde eşini aldatan erkekler kullanır. Böyle bir şey başına gelse...

Başıma gelse sadece “Yazık” derim ve bitiririm. İnsan bir kere aldatıyorsa sürekli aldatır.

Kadın aldatmaz

“Toplantım var gecikeceğim” yalanını söyleyen kadınlar var mıdır sence?

Yüzde 99 erkekler atar bu yalanı. Erkekler baştan çıkarıldığında aklıyla hareket etmez ve koşarak gider. Kadın aldatmaz.

Nasıl yani? Aldatan kadın olmadığını mı düşünüyorsun?

Herkes herkesi aldatabilir. Erkek aldatınca sorun yok ama kadın aldatınca sorun büyüyor. Bunu kabul etmiyorum.

Oyuncu sevgili istemem

Aşık olduğunda nasıl bir kadına dönüşüyorsun?

Mutlu ve cesur oluyorum. Benim için aşk tek taraflı bir şey değil. Değersiz hissettiğim yerde aşıksam bile durmam.

Şu an hayatında biri var mı?

Yok.

Göz önünde ilişki yaşayabilir misin?

Hiçbir erkek arkadaşımla basında görülmedim. İlişki benim için daha özel ve ikili bir şey.

Peki iki taraf da ünlü olursa...

Yine görünür olmak istemem, gizli yaşamak isterim. oyuncu sevgili de istemem galiba ya. o da sanatın başka dalından olsun.

Kendini hiç evli ve çocuklu olarak hayal ettin mi?

Şu an kendimi evli ve çocuklu düşünemiyorum. Daha ileride tabii ki evlenip çocuk yapmak isterim. Bunlar kısmet işi, bir bakarsın hemen olur.

Erkekte ilk önce neye bakarsın?

Hepimiz ilk olarak tipine bakarız tabii. Davranış biçimi, zekası ve hareketleri beni etkiler. Yaptıklarıyla beni kendine hayran bırakabilir. Merhametli ve düşünceli erkek severim.

Kıskanç bir erkekle yapabilir misin?

Tadında kıskançlık hoş olabiliyor. ‘Hiç kıskanmayalım, birbirimizden haberimiz olmasın’ tarzında da bir ilişki istemem. o adam seni öyle bir yerde kıskanır ki gururunu okşar, boş kıskanmaz. “onu mu giydin, orada ne işin var” kıskançlıklarını saçma buluyorum.

(POSTA)