Abone Ol

Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11 yıl sonra yakalandı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesi Karacalar köyünde okula giderken kaybolup, 44 gün sonra cesetleri bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11 yıl sonra yakalandı.

Kuzen cinayeti 11 yıl sonra çözüldü!

TV 8'de yayınlanan Gerçeğin peşinde programında Serap Paköz cinayetle ilgili adli tıp raporunu açıkladı. Rapora göre kuzenlerin cinayetiyle ilgili alınan DNA'ların Seyhan Y. ve Ayhan Y.'ye ait olduğu belirlendi. Balıkesir polisi cinayetlerle ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.

11 yıldır çözülemeyen Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde Karacalar mahallesinde okula giderken kaybolduktan 44 gün sonra bir menfezde cesetleri bulunan ilkokul öğrencileri 10 yaşındaki Büşra Karabacak ve aynı yaştaki kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın cinayetinde önemli bir gelişme yaşandı. Adli Tıp raporuna göre, Büşra Karabacak’ın, tırnakları arasından çıkan DNA ile Seyhan Y.’nin DNA’sı örtüştü.

O yıllarda Savaştepe'de küçük bir kız çocuğa cinsel saldırıdan cezaevine giren 4 kişiyle ilgili araştırma yapıldı. Adli Tıp raporuna göre, Büşra Karabacak’ın tırnakları arasında iki ayrı erkeğe ait DNA tipi tespit edildi. Bu DNA zanlılardan Seyhan Y.’nin DNA’sı örtüştü. Bu tespitten HTS kayıtlarında yapılan incelemelerle katil zanlılarına ulaşıldı.

Ailenin avukatı İbrahim Erenci birkaç gün önce yaptığı açıklamada “Varılan sonuç Büşra Karabacak’ın, tırnakları arasından çıkan DNA ile Seyhan Y.’nin DNA’sı örtüşüyor; fakat kimliklendirme yapıldığında birebir örtüşme sağlanmıyor. Savcının konu ile ilgili söylediği; erkek akrabalarının içinde bu suçu işlemiş bir kişi olabilir. Geriye dönük olarak cinsel istismar suçları işlemiş kişiler üzerinde bu nedenle duruluyor” bilgisini vermişti.

OPERASYON YAPILDI


Dün gece sabaha karşı yapılan eş zamanlı operasyonla iki kardeş olan katil zanlıları Seyhan Y. ve Ayhan Y. ve onlara yardım eden 4 kişi evlerinden gözaltına alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ

Kızları Büşra kuzineyle birlikte cinayete kurban giden 43 yaşındaki Hanife ve 47 yaşındaki Mustafa Karabacak çifti, olayın faillerinin bulunması için başvurmadık yetkili bırakmamıştı. Cinayetin çözüleceği ümidiyle yaşayan aile, 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup ve faks gönderip, yardım istediklerini anlatmıştı.

Büşra ve Tuğçe'nin katil zanlıları 11 yıl sonra yakalandı - Resim: 1

"KIZIM YAŞASAYDI ÜNİVERSİTEYE GİDECEKTİ"

Hanife Karabacak, Büşra ve Tuğçe'nin yaşaması halinde şu anda üniversiteye gideceklerini belirtirken, "Ben adalet yerini bulsun istiyorum. Bu köyde adalet işlemiyor mu? Bizim çocuklarımızın katili bulunsun. Bir şeyler bilen, gören varsa söylesin, aradan 11 yıl geçti. Büşra yaşasaydı 20 yaşını bitirip, 21 yaşına girecekti. Onun arkadaşları üniversite ikinci sınıf öğrencisi. Keşke yaşasaydı da okumasaydı. Bizim yanımızda kalsaydı. Arkadaşlarını gördükçe Büşram aklıma geliyor. Evlat acısı çekmeyen bilmez" demişti.