Abone Ol

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Olimpiyatlarda Finale Yükseldi

Tokyo Olimpiyatları'nda boksta kadınlar 51 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu ve 69 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli finale yükseldi.

Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Olimpiyatlarda Finale Yükseldi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde boksta kadınlar 51 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu, Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang'ı mağlup ederek finale çıktı. 69 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli de Hindistan'dan Lovlina Borgohain'i yenerek finale yükseldi.

Kokugikan Arena'da oynanan maçta Buse Naz Çakıroğlu, ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3'ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

Buse Naz Çakıroğlu'nun finaldeki rakibi Bulgar sporcu Stoyka Zhelyazkova Krasteva oldu. Krasteva'nın bir Avrupa şampiyonluğu, iki kez de dünya ikinciliği bulunuyor.

Final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15'te oynanacak.

İKİ FİNAL BİRDEN

Boksta kadınlar 69 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli de finale yükseldi.

Hindistan'dan Lovlina Borgohain'le ringe çıkan Busenaz çok iyi başladığı ilk rauntta hakemlerin 5'inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerde 10'ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya kazanmak için adını finale yazdırdı.

Busenaz'ın final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynanacak. (AA)