Abone Ol

Bursa'da 800 kişiyi yakan yangın

Bursa’da üretim yapan Işıksoy Tekstil’de dün yaşanan yangın halen devam ediyor. İstanbul’dan da takviye ekiplerin çağrıldığı yangın, Türkiye’nin en köklü firmalarından birini vurdu.

Bursa'da 800 kişiyi yakan yangın

1950’lerin başından bu yana tekstil sektöründe faaliyet gösteren ailenin sahip olduğu fabrika, yüzlerce işçiyi de vurdu. Yılbaşı önce, fabrikada çalışan 800 kadar işçi, dün meydana gelen yangının bir an önce söndürülmesini bekliyor.

50’Yİ AŞKIN İTFAİYE EKİBİ
Bursa’da dün sabah saatlerinde başlayan yangın, 50’den fazla itfaiye ekibinin 20 saatlik çalışmasına rağmen hala devam ediyor. Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Bursa’nın en büyük tekstil fabrikalarından biri olan Işıksoy Tekstil’de dün sabah saat 11.00 sıralarında çıkan yangın, 14 saat süren çalışma sonrasında kontrol altına alınabildi.

50’den fazla itfaiye ekibinin gece boyunca süren çalışmaları sonucunda bazı bölgelerde alevler söndürülebildi. Ancak binanın bazı bölgelerinde çökme riski bulunmasından dolayı itfaiye ekipleri buralara müdahale edemiyor. Yangının başlamasından bu yana 20 saat geçmesine rağmen itfaiye ekiplerinin müdahale edemediği yerlerde yangın devam ederken sönen yerlerde soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangının çıkış sebebi ise henüz bilinmiyor.Söndürme çalışmalarına katkıda bulunması amacıyla İstanbul’dan takviye ekipler gönderildiği belirtildi. 15 saati bulan söndürme çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine İstanbul’dan takviye ekipler gönderildiği öğrenildi. İstanbul İtfaiyesi'ne ait 4 afet müdahale aracı ile 13 personelin kısa sürede yangın yerine ulaşması bekleniyor.

KİMYASAL MADDELER YANIYOR

Tüm çabalara rağmen yangın kontrol altına alınabilmiş değil. Yangının etraftaki diğer fabrikalara ve yönetim binasına sıçramaması için büyük çaba harcanıyor. Fabrikada bulunan kimyasal maddelerin yangın sırasında zaman zaman patladığı iddia edildi.

112 sağlık ekiplerinin yanı sıra AFAD, AKUT, UMKE ve NAK ekipleri bölgede hazır bekletiliyor. Dün, yangının ilk çıktığı sırada iki işçi, müdahale sırasında da bir itfaiye eri dumandan fenalaşmış, hastaneye kaldırılmıştı.

500 KİŞİ ÇALIŞIYOR
Bu arada, Işıksoy Tekstil, geçen aylarda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından açıklanan Bursa'nın en büyük 250 firması arasında 104. olmuştu. BTSO'nun en büyük 250 sanayi şirketi listesine 126 milyon ciro ile 104. Sıradan girmişti. Anılan araştırmaya göre şirkette 800 kişi çalışıyor. Işıksoy Tekstil’in temeli ise 1950’lerin başında atıldı.