Abone Ol

Bülent Biricik Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde

İstanbul'da 2009 yılında kurulan ve bünyesinde bulundurduğu 10 Fakülte, 2 Yüksekokul, 3 Enstitü ile vakıf üniversiteleri arasında eğitim kalitesiyle seçkin bir yere sahip olan İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesi, medyadan önemli bir ismi kadrosuna kattı.

Bülent Biricik Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde

Yazılı ve görsel basında önemli medya gruplarında 28 yıldır muhabirlik, editörlük, haber müdürlüğü ve sunuculuk gibi çok sayıda görev üstlenen Bülent Biricik, bundan böyle tecrübesini ve mesaisini İstanbul Cevizlibağ'da bulunan Yeni yüzyıl Üniversitesi için harcayacak.

Dr. Azmi Ofluoğlu'nun Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı yaptığı, Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nun Rektör olarak görev aldığı İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne Medya ve İletişimden Sorumlu Rektör Danışmanı olarak atanan Bülent Biricik, bundan böyle üniversitenin tüm medya ve iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak.

Bülent Biricik Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde - Resim: 1Bülent Biricik Kimdir?

1970 yılında Akşehir'de doğan Bülent Biricik, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe, henüz öğrenciliğinin devam ettiği 1990 yılında iş adamı Asil Nadir'e ait olan Güneş Gazetesi'nde başladı. Ardından sırasıyla; Cumhuriyet, Star TV, Milliyet, Kanal E, HBB, Yeni Binyıl, Akşam, Expochannel TV ve Fox TV gibi medya kuruluşlarında muhabir, editör, haber müdürü ve sunucu olarak görev aldı.

2004-2010 yılları arasında ise kulvar değiştirerek Türkiye'nin en büyük sağlık gruplarından Universal Hospitals Alman Hastaneler Grubu'nun Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yaptı. Medya kariyerine ek olarak sağlıkta da önemli bir kariyere sahip olan Bülent Biricik, bunun yanı sıra özel bir televizyon kanalında sağlık programları hazırlayıp sundu.

2012-2017 yılları arasında ise medya ve kurumsaldaki tecrübelerini iletişim danışmanlığı kariyerine taşıyan Bülent Biricik, aralarında Özdilek Grubu, Kombassan Holding, Medicalpark Hastaneler Grubu ve Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun da bulunduğu kurumların medya ilişkilerini yürüttü.