Abone Ol

Bulaşık süngeri koronavirüsü yayar mı?

Dünya genelinde corona virüs yayılmaya devam ederken birçok insan kendini uzmanların önerdiği yöntemlerle veya kendi yöntemleriyle korumaya çalışıyor.

Bulaşık süngeri koronavirüsü yayar mı?

Öksürdüğümüzde veya hapşırdığımızda buhar ve su damlacıkları yoluyla bulaşan corona virüsünden korunmak için sık sık el yıkamak büyük önem taşıyor. Özellikle sürekli temas halinde olduğumuz alanları da dezenfekte etmemiz gerekiyor. Böyle bir durumda evin içinde sürekli temas halinde olduğumuz bulaşık süngeri de büyük risk taşıyor. Peki, bulaşık süngerini nasıl temizlemeliyiz? Bulaşık süngeri yerine ne kullanabiliriz?

Uzmanların yaptığı açıklamaya göre corona virüs bir kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında buhar ve su damlacıkları yoluyla temas ederek bulaşıyor. Bu yüzden ellerimizi sık sık yıkamak ve sürekli temas halinde olduğumuz alanları düzenli olarak temizlemek büyük önem taşıyor. Böyle bir durumda mutfakta temizlemek için en çok kullandığımız bulaşık süngeri gibi temizlik ürünlerini de güvenli bir şekilde dezenfekte etmek gerekiyor.

Özellikle yüzeyleri temizlemek için kullandığımız sünger, tüm mikropları ve bakterileri içine çekiyor. Bu nedenle, mikropların ve bakterilerin yayılmaması için kullandığımız mutfak süngerini de temizlemek çok önemli. Mutfağınızda bulaşık süngeri yerine dezenfektan mendil ya da sabun ve kağıt havlu kullanabilirsiniz. Peki, bulaşık süngerini sağlıklı bir şekilde nasıl dezenfekte etmeliyiz?

Mutfağınızı tek kullanımlık dezenfektan mendillerle temizlemek yerine sünger kullanmanız gerekiyorsa, mikropların yayılmasını önlemek için başka bir yüzeye geçmeden önce süngerinizin iyice temizlendiğinden emin olun.

Mutfak süngerini temizlemek için mümkün olduğunca sıcak su kullanın ve su akana kadar mutlaka durulayın. Ardından süngerin kurumasını bekleyin.

Mutfak süngerlerini kullanmadan önce her gün iki dakika kadar mikrodalga fırında ısıtın. Mikrodalgadan gelen ısı süngerin derinlerinde yaşayabilecek mikropları öldürmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca yeni bakterilerin, kirli bir yüzeyi temizledikten sonra başka bir yüzeyi temizlerken geçmesini önleyecektir.

(Pembenar)