Abone Ol

Bugün seçim olsa Abdullah Gül'ün alacağı oy...

Optimar Araştırma'nın son anketinde "Bugün bir başkanlık seçimi olsa oyunuzu aşağıdaki isimlerden kime verirsiniz?" diye soruldu...

Bugün seçim olsa Abdullah Gül'ün alacağı oy...

Referandumla birlikte kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre, bir adayın Cumhurbaşkanı seçilebilmesi, seçmenin yüzde 50'den fazlasının oyunu alabilmesine bağlı. Bu da Cumhurbaşkanı çıkarmak isteyen parti ya da adayın diğer partilerle ittifak yapmasının fiilen zorunlu kılıyor.

GÜL ORTAK ADAY MI OLACAK, BAĞIMSIZ ADAY MI?

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, zaman zaman bazı partilerle adı anılan bir isim. Gül, kimi zaman da bağımsız aday olabilir iddialarıyla gündeme geliyor.

GÜL 'ADAY OLACAK MISINIZ' SORULARINA SESSİZ KALIYOR

Abdullah Gül, bu konuda sessiz kaldıkça söylentiler giderek artıyor, kendisi hala net bir şekilde 'aday olmayacağım' demiyor. Haliyle Gül'ün bu tavrı, "Seçimlere hala 1 yıl var, yıpranmak istemiyor" yorumlarını da beraberinde getiriyor.

Sabah yazarı Mahmut Övür, Optimar Araştırma'nın son anketini bugünkü köşesine taşıdı ve Gül'ün, şayet aday olursa alacağı oyu yazdı.

ADAY OLURSA

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, bu Pazar başkanlık seçimi olsa büyük umutlar bağlanan Abdullah Gül’ün sadece yüzde 5.5 oy alacağını, Erdoğan’ın oy oranının ise yüzde 46.5 olduğunu yazdı.

İŞTE O ANKET

Optimar Araştırma'nın son kamuoyu yoklamasında sorduğu; "Bugün bir başkanlık seçimi olsa oyunuzu aşağıdaki isimlerden kime verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplar şöyle:

- Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 46.5
- Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 14.3
- Selahattin Demirtaş yüzde 7.4
- Abdullah Gül ise 5.5...