Abone Ol

Bu nasıl ceza indirimi? Manken-oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüze eski sevgili indirimi!!!

Manken-oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüzden 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'a 'alt sınır'dan ceza verildiği ortaya çıktı!!!

Bu nasıl ceza indirimi? Manken-oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüze eski...
Manken-oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüzden 7 yıl hapis cezasına çarptırılan Gökhan Demirkol'a 'olay öncesi cinsel yaşamlarının bulunduğu' gerekçesiyle 'alt sınır'dan ceza verildiği ortaya çıktı. Mahkemenin 17 sayfalık gerekçeli kararında, "Sanığın adli sicil kaydının ve sabıkasının bulunmayışı, mağdureyle olay öncesi cinsel yaşamlarının bulunuşu ve eylemin niteliği nazara alındığında cezanın takdiren alt sınırdan belirlenmesine" denildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin taraflar ve tanıkların ifadelerine, adli tıp ve diğer bilimsel raporlara yer verdiği gerekçeli kararının sonuç bölümünde ilginç yorum ve tespitler yer aldı. Hiçbir kadının böyle bir görüntünün çekilmesine rıza gösteremeyeceği, bunun akıl dışı olduğu kaydedilen kararda şöyle denildi: "Mağdurenin koma halinde ilişki sırasında ölü gibi oluşu, sanığın diri, canlı, 4 dakika 20 saniye süreyle cinsel ilişkide bulunması, mağdurenin uyuşturucu veya uyutucu madde içirilerek koma haline sokulduktan sonra kötü niyetle ilişkinin gerçekleştirilmiş olduğu. Çekim yapılarak gayri ahlaki sonuç elde edildiği açıkça anlaşılmıştır."

Hüküm bölümünde, önceki sayfalarda 'Mağdurenin olay öncesi sanık ile arkadaş olması, birlikte otel odasına gelmesi, koma halindeki ilişkiye önceden rıza gösterdiğinin kesin kanıtı değildir' kaydına rağmen, 'olay öncesi cinsel yaşamlarının bulunuşu'nun, alt sınırdan cezanın gerekçesi sayılması dikkat çekti. Sanığa önce lehe olan eski TCK 416/1 maddesine göre 7 yıl hapis verildi, iyi halden 5 yıl 10 aya indirildi. Eski TCK'da üst sınırı verilmeyen cezalarda bu sınır 24 yıla kadar çıkıyor. Gerekçeli kararda sayfalarca yoğun kasttan söz edilmesine rağmen mahkemenin alt sınırdan ceza tayinini temyiz eden müşteki avukatı Fatih Volkan, "Üstelik müvekkilim, olaydan çok önce sanıkla arkadaşlığına son vermişti" diyerek bunun alt sınıra gerekçe gösterilmesine karşı çıktı. Gökhan Demirkol, geçtiğimiz yıl aralık ayında yapılan duruşmada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırıldı. Demirkol, itiraz başvuruları kapsamında Yargıtay'daki temyiz süreci nedeniyle tutuklanmadı.

Gamze Özçelik, mahkemenin geçtiğimiz yıl aralık ayında aldığı 5 yıl 10 aylık mahkumiyet kararıyla ilgili, "Bu ceza acımı hafifletmez. Ama diğerlerine örnek olması da çok önemli" demişti.