Abone Ol

Bu haberi Erdoğan da okuyacak! Memleketi Güneysu'da HES tepkisi: O dere artık yok...

Medyafaresi.com Özel Haber: FOX muhabiri Nazlı Yerebasmaz Rize'nin Güneysu ilçesine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketinde vatandaşlar "sesimizi duyurmakta zorlanıyoruz" diyorlar. Güneysu'nun dereleri kurudu. Önce yol yapımı dediler, altından HES çıktı.

Erdoğan'ın köyü Güneysu'da o dere artık yok

İşte FOX Ana Haber'de yayınlanan, Nazlı Yerebasmaz'ın dikkat çeken o haberi:

Rize'nin Güneysu ilçesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da memleketi. Hemşehrilerinin yürüdüğü dere yatağı artık kurumuş durumda. İnsanların yüzdüğü balık tuttuğu bir yerdi burası.. Altı ay içinde derede bir damla su bırakmadılar. Hes borularının içinden geçen su dereyi tamamen kuruttu.

6 ay önce inşaat makineleri girdi Güneysu Gürgen Köyü'ne.
Önce yol yapımı dendi. Sonra borular geldi.

Rize'nin dereleri üstündeki HES'lerin çevreye verdiği tahribatı daha önce de gördüler. O inşaatın da HES olduğunu öğrenince itiraz ettiler.
Ama seslerini duyan olmadı. İnşaat sürdü. Dere kurudu.

Güneysu'dan İsmail Pehlivan hemşehrimiz dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sitem ediyor: "Bir gün cumhurbaşkanımız burada tatile geldiği zaman, böyle dere boyu bir gideyim dese, buranın harap olduğunu gördüğü zaman, diyecek bunu bana böyle demediler böyle anlatmadılar. Onun da memleketi. Bu su onun evine gidiyor... Bu suyu kestiğin zaman cumhurbaşkanımız da evinde su içemeyecek."

İŞTE O VİDEO

Handüzü Yaylası'nın karları baharda eriyip bu dereye akacak. Ama eğer yatağını bulamazsa taşkınlara neden olacak. Güneysulunun bir korkusu da işte bu!

İsmail Ayhan'a göre, sadece ev değil dere yatağının yanındaki cami de tehlike altında, "Allah'ın evi tehlike altında gidecek. Bunu görmüyorlar mı acaba? Para kazanacaklar diye bir köyü yok etmenin anlamı nedir soruyorum."

Yürütmenin durdurulması için imza toplayarak mahkemeye gitti Güneysu köylüleri.
Kendileri de sık sık durduruyorlar çalışmayı. Kamyonlara engel oluyorlar.

Medyafaresi.com