Abone Ol

Bu anket çok konuşulur ! İşte Türk insanının cinsel fantezi eğilimleri !

Hemen herkesin cinsel yaşantısında çok önemli bir yere sahip olan cinsel fanteziler hakkında CİNSEL Tıp Enstitüsü bir anket çalışması yaptı. İşte çarpıcı sonuçlar !

Bu anket çok konuşulur ! İşte Türk insanının cinsel fantezi eğilimleri...

Seçim ve siyasi haberlerden sıkılan, yazın sıcağından bunalan yurdum insanının içini ferahlatacak, çok tartışılacak ve gündem yaratacak olan anket çalışmasından çarpıcı başlıklar:

CİNSEL FANTEZİ NEDİR?

Cinsel tabular ne kadar azsa, haz alınabilecek şeylerin o kadar arttığına dikkat çeken CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Cinsel Terapist Dr.A.Cem KEÇE; "Zihinde tasarlanan canlandırılan ve gerçekleşmesi özlenen bir şey olan fantezi; değişik heves, düşünüş, sonsuz ve sınırsız hayal kurma anlamına gelir. Toplumsal ahlak, cinselliği evlilik ve üreme dışında genellikle olumsuz karşılar. Ancak bu doğru değildir. Cinsellik söz konusu olduğunda, kişiliğe dair ilginç sırların saklı olduğu fanteziler bazen gerçek hayatta yaşananlardan çok daha çılgınca olabilir. Kişinin kafasında cinsel coşkuyu arttıracak nitelikte bir takım hayaller canlanmasına cinsel fantezi diyoruz. Fantezi kurmak; deneme-yanılma yöntemine maruz kalmamaları için kişilerin sahip oldukları bir yetenektir, bir çeşit simülasyondur, ruhun bedene karşı olan savaşında onurudur. Cinsel yaşamanın güzelleştiği anlar yaratmanın kısa tanımı olan cinsel fantezi kurmak ise; her istenilenin gerçekleştirilemediği gerçek dünyada, dozunda kaldığı sürece, cinsel istekleri tatmin için gidilebilecek en masum, en zararsız ve en güzel yoldur" dedi.

KADIN ve ERKEKLERİN CİNSEL FANTEZİLERİNDEKİ FARKLAR

Kadınlarla erkeklerin cinsel fantezilerinin farklı olduğunu ve erkeklerin kadınlardan daha fazla fantezi kurduğunu söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Cinsel Terapist Dr.A.Cem KEÇE; "Kadınlar; genellikle daha önceki cinsel deneyimlerini düşünme yani eski anıları canlandırma eğilimindedirler, fantezilerinde daha çok duygusal ve romantik anları canlandırırlar, cinsel organlara ve bedensel imajlara daha az yer verirler ve sadece fantezi kurarak boşalma yaşabilirler. Erkekler ise hayatlarında hiç denemedikleri veya deneyemeyecekleri şeyleri hayal ederler, fantezilerinde cinsel organlar ve bedensel imajlar ön plandadır ve sadece fantezi kurarak boşalma yaşamaları daha azdır" dedi.

CİNSEL FANTEZİ KURMANIN FAYDALARI

Fantezilerin sağlıklı bir cinsel yaşamın göstergesi olduğunu söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Cinsel Terapist Dr.A.Cem KEÇE; "Cinsel fanteziler; kişilerin üzerindeki bir takım baskıları azaltabilir, günlük hayatlarını normal olarak sürdürmelerine ve cinsel yaşamdaki heyecanı yoğunlaştırarak daha kolay doyuma ulaşmalarına yardımcı olabilir, kişinin kendisini tehlikeye atmadan veya ret edilme kaygısı taşımadan farklı insanlar ve durumlar keşfetmesini mümkün kılabilir, cinsel isteği, cinsel duyarlılığı ve cinsel yaşantıdan alınan hazzı arttırır, kişinin cinsel birleşme sırasında havaya girmesine ve kendi kendini erotize etmesine yardımcı olur, duyguları canlı tutar, cinsel yaşantıyı monotonluktan, sıradanlıktan uzaklaştırıp, renklendirir, zenginleştirir ve son olarak da cinsel terapilerde hastalara ev ödevi olarak verilerek cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca cinsel fanteziler; herhangi bir cinsel sapıklığın baş göstermesini önler ve evliliklerde yıllar geçip ilişki olgunlaştığında boşanma ve aldatma ihtimallerini azaltır. Bu açılardan bakıldığında cinsel fanteziler; gerçeklerin tatmin etmediği noktada beynimizin pansuman için ürettiği sanrılardır" dedi.

SUÇLULUK DUYMAK GEREKMEZ

Türkiye'de insanların yalnızca cinsel davranışlarından değil, fantezilerinden bile suçluluk duyduklarının altını çizen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Cinsel Terapist Dr.A.Cem KEÇE; "Geleceğimizle ilgili hayaller kurarız, kendimizi ünlü veya zengin biri olarak düşleriz, bunlar gerçekleşmezse de suçluluk duymayız. Ancak cinsel fantezilerimiz için suçluluk duyarız, bunların normal olup olmadığını, cinsel sapkın olup olmadığımızı merak eder ve kendimizi suçlarız. Oysa gerçekte cinsel fantezilerimiz, kişinin cinsel yaşamını renklendiren, monotonluktan kurtarıp canlandıran çok yaratıcı motiflerdir. Çünkü cinsel fanteziler; hedef belirlemede yardımcı olan beyin kurgularıdır, kişiyi özgür kılar ve insan beyninin sonsuzluklarıyla sınırlıdır" dedi.

CİNSEL SAPKINLIK KRİTERLERİ

Cinsel fantezilerin bazen cinsel bir sapkınlığın işareti olabileceğinin altını çizen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Cinsel Terapist Dr.A.Cem KEÇE; "Cinsel fanteziler cinsel uyarılma sağlamak, haz duymak ve orgazm olabilmek için zorunlu olduğunda, tekrarlayıcı bir yapıya büründüğünde, sabit bir düşünce veya davranışa dönüştüğünde parafili dediğimiz cinsel sapkınlık söz konusu olabilir. Örneğin birçok erkek kadın bedenin bacak, göğüs, kalça, ayak gibi çeşitli bölümlerinden cinsel olarak uyarılır, bunlar cinsel fantezilerinde sıkça yer alır, bu normal ve doğal bir durumdur. Ancak kişi kadınların ayaklarından başka hiçbir şeyden cinsel uyarı sağlayamıyorsa, o zaman ayak fetişizmi dediğimiz parafili söz konusudur. Burada kişi normalin sınırını aşmıştır, sapıklığa doğru kaymıştır. Birde kişinin hayalle gerçeği karıştırması durumunda sınır aşılabilir, düşünce bozukluğuna kayma olabilir" dedi.

GENELLİKLE GİZLENİYOR

Cinsel fantezilerin genellikle gizlendiğini ve açıklanmadığını söyleyen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Cinsel Terapist Dr.A.Cem KEÇE; "Cinsel fantezilerimizi genellikle saklamayı tercih ederiz. Bunun üç sebebi vardır: Birincisi; cinsel fanteziler kişinin var olan cinsel sorunlarına, kişilik özelliklerine, özlemlerine ve beklentilerine dair ipuçları taşır. İkincisi; cinsel fanteziler kişinin zihninde ne kadar anlamlı ve doğalsa, anlatınca kişiye o derece anlamsız, olağandışı ve gülünç gelebilir. Yani işin büyüsü bozulur. Üçüncüsü ise; paylaşılan eş, partner veya diğer kişiler tarafından yanlış anlaşılabilir, çatışmalara ve boşanmalara yol açabilir" dedi.

PAYLAŞIRKEN HASSASİYET GÖSTERİLMELİ

Cinsel fantezilerin cinselliğin tuzu biberi olduğunun altını çizen CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Cinsel Terapist Dr.A.Cem KEÇE; "Çiftler aralarındaki iletişime, kendilerini cinselliğe ve yeniliklere açık hissetmelerine göre gerektiğinde cinsel fantezilerini paylaşılabilirler. Bunda amaç sevilen kişiyi incitmeden, monotonlaşan ilişkiyi daha iyiye götürmektir. Ancak cinsel fantezileri paylaşmak geri dönülmez bir yola girmeyi de beraberinde getirir. Çünkü partnerle veya eşle paylaşılan bir fantezi artık kişinin olmaktan çıkar, çiftin önünde geniş ufuklar açar, çiftin ortak cinsel yaşamını zenginleştirir ve kişi bir daha onu asla geri alamaz. Bu nedenle cinsel fanteziler paylaşılırken çok hassasiyet gösterilmeli, cinsel fantezilerin paylaşılmasının veya gerçeğe dönüştürülmesinin şart olmadığı akıldan çıkarılmamalıdır" dedi.

EN SIK KURULAN CİNSEL FANTEZİLER

Ünlü birisiyle birlikte olma fantezisinin sıkça kurulduğuna dikkat çeken CİNSEL Tıp Enstitüsü Başkanı Cinsel Terapist Dr.A.Cem KEÇE;zlenme fantezisi, eşcinsel fanteziler, yakın bir arkadaşla veya komşuyla ilgili fanteziler, grup seks fantezisi, tecavüz fantezisi, striptiz yani seksi dans ederek soyunma fantezisi, fahişe-müşteri fantezilerinin yaptığımız çalışmalarda sıkça kurulduğunu gördük" dedi.

CİNSEL FANTEZİLER ANKETİ SONUÇLARI

Katılan Kişi: 2300

Yaşınız Nedir?

%25 16 - 20

%30 21 - 31

%35 32 – 42

%10 43 ve Sonrası

Cinsiyetiniz Nedir?

%65 Erkek

%30 Kadın

%05 Diğer (Eşcinsel, Biseksüel, Lezbiyen, Gay, Travesti, Transeksüel)

Eğitim Durumunuz Nedir?

%05 İlkokul

%15 Ortaokul

%35 Lise

%45 Üniversite

Medeni Haliniz Nedir?

%40 Evli 

%10 Dul - Boşanmış 

%40 Bekar 

%10 Nikahsız Birliktelik 

Kaç Yıldır Evlisiniz? (Sadece Evli Olanlar Yanıtlayacak)

%35 01 - 10 Yıl

%45 11 - 20 Yıl

%20 21 - 30 Yıl

Cinsel Sorununuz Var mı?

%70 Evet

%30 Hayır

Cinsel Sorununuz veya Sorunlarınız Nedir? ( Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz ) 

Erkekler
%60 Sertleşme Sorunu

%70 Erken Boşalma

%55 Cinsel İsteksizlik

%75 Penis Boyu Sorunları

%10 Geç Boşalma

%8   Diğer

Kadınlar
%65 Cinsel İsteksizlik

%35 Vajinismus

%45 Orgazm Olamama 

%15 Disparoni - Ağrılı Cinsel İlişki 

%05 Diğer

Ne Sıklıkla Cinsel Fantezi Kurarsınız?

%10 Günde 3-4 Kere

%30 Günde 1-2 Kere

%45 Haftada 1-2 Kere

%10 Ayda 1-2 Kere

%05 Yılda 1-2 Kere

Cinsel Fantezilerinizi Eşinizle veya Partnerinizle Paylaştınız mı?

%15 Evet

%85 Hayır

Sizce Cinsel Fantezileri Eşle veya Partnerle Paylaşmak Doğru mu?

%40 Evet

%60 Hayır

Sizce Cinsel Fantezileri Eşle veya Partnerle Paylaşmak Gerekir mi?

%45 Evet

%55 Hayır

Sizce Cinsel Fantezileri Gerçeğe Dönüştürmek Doğru mu?

%15 Evet

%85 Hayır

Hangi Durumlarda Cinsel Fantezi Kurarsınız? (Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz)

%45 Mastürbasyon Yaparken

%40 Cinsel Birleşme Öncesinde

%30 Cinsel Birleşme Sırasında

%25 İşte Boş Zamanlarda

%40 Yatmadan Önce

%40 Diğer

Cinsel Fantezilerle Süslediğiniz Cinsel Birleşmelerde Aldığınız Hazda Bir Artış Oluyor mu?

%80 Evet

%10 Hayır

%10 Fark Etmedim

Sizce Cinsel Fantezi Kurmak Normal mi?

%80 Evet

%20 Hayır

Sizce Cinsel Fantezi Kurmak Sapıklık mı?

%10 Evet

%90 Hayır

Sizce Cinsel Fantezi Kurmak Zararlı mı?

%10 Evet

%90 Hayır

Sizce Cinsel Fantezi Kurmak Keyifli mi?

%95 Evet

%05 Hayır

Cinsel Fanteziler Kurduktan Sonra Suçluluk Hisseder misiniz?

%30 Evet

%70 Hayır

Aşağıdaki Cinsel Fantezilerden En Sık Hangilerini Kurarsınız? (Birden Fazla Seçeneği İşaretleyebilirsiniz)

%25 İzlenme Fantezisi

%45 Ünlü Birisiyle Birlikte Olma Fantezisi

%15 Eşcinsel Fanteziler

%35 Yakın Bir Arkadaşla veya Komşuyla İlgili Fanteziler

%15 Grup Seks Fantezisi

%25 Tecavüz Fantezisi

%15 Striptiz (Seksi Dans Ederek Soyunma) Fantezisi

%40 Fahişe-Müşteri Fantezisi

%40 Diğer

Cinsel Fantezilerin Cinsel Terapistler Tarafından Cinsel İşlev Bozukluklarının Tedavisinde Kullanıldığını Biliyor muydunuz?

%10 Evet

%90 Hayır