Abone Ol

Brüksel'da ölü sayısı 34'e yükseldi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün üç patlama meydana geldi. Havalimanındaki patlamalardan birinin intihar saldırısı olduğu açıklanırken, patlamalarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

Brüksel'da ölü sayısı 34'e yükseldi

Belçika'nın başkenti Brüksel 'de Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda iki ve Maalbeek'teki metro durağında bir patlama meydana geldi. Brüksel Savcısı'nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi. Metrodaki patlamada 20, havalimanında ise 14 kişi hayatını kaybetti.

Patlamanın ardından metronun çevresi kapatıldı. Brüksel'deki metro, tramvay ve otobüs seferleri durduruldu.

Avrupa Komisyonu, patlamaların ardından AB çalışanlarına evlerinden çıkmama çağrısında bulundu.  Brüksel Havalimanı'ndaki ve metrodaki patlamaların, Paris'te 13 Kasım'daki saldırılarda 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın planlayıcısı olduğu belirtilen Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşanması dikkat çekti.

Öte yandan, Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda iki patlama meydana geldi. Brüksel Savcısı'nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı'ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi.

Patlamaların ardından bütün uçuşlar iptal edildi, havalimanı kapatıldı. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada "terör alarm"ını en üst düzeye yükselttiklerini söyledi.

Reuters'ın Belga haber ajansından aktardığı habere göre, patlamalardan önce silah sesleri ve Arapça kelimeler duyuldu.

Patlamanın ardından havalimanı karşısında bulunan otel, sahra hastanesine çevrildi. Havalimanında bulunan yolcular ise güvenlik gerekçesiyle pistlere alındı.