Abone Ol

Bozcaada kampanyasına ünlülerden tam destek

Bozcaada’nın bakir koyları için başlatılan sosyal medya kampanyası ünlülerden büyük ilgi ve destek gördü.

Bozcaada kampanyasına ünlülerden tam destek

Bozcaada için başlatılan kampanyaya ünlülerden destek geldi, dün saat 20.00 ile 22.00 arasında gerçekleşen #bozcaadabizim hastagli, Twitter'da 52 binin üzerinde tweet atıldı.

Bozcaada kampanyasına ünlülerden tam destek - Resim: 1
Bakanlık geri adım atarak, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Cem Yılmaz “Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Tabiat Varlıkları Genel Müdürü’nün yanından şimdi çıktı. Koy ihaleleri yapılmıyor ve yapılmacayak” dedi.
Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada halkının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sulubahçe ve Habbele Koyları’nı kiralayarak işletmeye açmak için ihaleye çıkartmaya hazırlanmasına tepki olarak Twitter’da dün ‘#bozcaadabizim’ hastagli açılan kampanya TT listesinde Türkiye’de birinci, dünya gündeminde ise dördüncü sıraya oturdu.

Bozcaada kampanyasına ünlülerden tam destek - Resim: 2
Sozcu.com.tr manşete taşıdığı ve sosyal medyada kısa sürede günün en çok konuşulanı olan kampanya, dün saat 20.00 ile 22.00 arasında gerçekleşen #bozcaadabizim hastagli, Twitter’da 52 binin üzerinde tweet atıldı. Hiçbir reklam ya da bütçe ayırmadan tamamen doğal yollarla başlayan kampanya Twitter’da Türkiye Trend Topic listesine birinci, dünya genelinde ise dördüncü oldu. Ayrıca change.org dan başlatılan imza kampanyası ise kısa sürede 31 bini geçti. Sosyal medya uzmanları, yazın 10 binleri bulan nüfusun kış aylarında, bin kişinin altına düştüğü adada yaşayan halkın başlattığı kampanyanın reklamsız ve bütçesiz Türkiye ve Dünya gündemine oturması büyük başarı yorumlarında bulundu.
ÜNLÜLERDEN DESTEK
Bozcaada’dan sosyal medya kampanyasını ise bir grup genç Çınaraltı Kafe’den yönetti. Kampanyaya birçok ünlü sanatçı, sporcu ve gazeteci ve yazar da destek verdi. Ada aşığı İlhan Şeşen, dün İnstagram da ‘Bağlar’ adlı kendi eserini gitarla çalarak tepki gösterdi ve ardından, “Bu şarkıyı Bozcaada için yazmıştım. Boşuna mı yazmışım Duydum ki kıyılar ihale ile satışa çıkıyormuş. Bir tek ricam var, lütfen yapmayın” ifadelerini kullandı. Ayrıca Hazım Körmükçü, Yurdaer Okur, Metin Serezli gibi ünlüler de videolu mesajla tepkilerini dile getirdi. Ata Demirer, Ceylan Ertem, Feridun Düzağaç, Çağan Irmak, Çağla Şikel, Pascal Nouma, Sedef Avcı, Mesut Yar, Murat Güloğlu, Farah Zeynep Abdullah, gibi onlarca ünlü isim #bozcaadabizim kampanyasına paylaşımları ile destek oldu. Twitter’da birçok siyasi isim de destek verdi. Instagram da ise kısa sürede 13 binin üzerinde paylaşım oldu.