Abone Ol

Yeni İSKİ Skandalı: Boşandığı Eşine 6 Milyon Pound Tazminat Aylık 150 Bin Pound Nafaka Vermiş

Medyafaresi.com- ABB Başkanı Mansur Yavaş belediye kaynaklarını sömürdüğünü belirttiği kişinin boşandığı eşine 6 Milyon Pound tazminet aylık 150 bin pound nafaka ve 35 adet daire verdiğini söyledi. Yavaş isim açıklamadı ama akıllara 90'lı yılların İSKİ skandalı geldi.

Boşandığı Eşine 6 Milyon Pound Tazminat Aylık 150 Bin Pound Nafaka

Medyafaresi.com özel haber:

Mansur Yavaş katıldığı programda Ankara'daki yolsuzlukları anlatırken ilginç bir örnek verdi. Yavaş ismini açıklamadığı ancak Mahkemeye verdiğini belirttiği bir Gökçek döneminin ünlu bir isminden bahsetti. Yavaş'a göre Belediye kaynaklarını sömürdüğü belirtilen bu kişi yıllar öncesinin İSKİ skandalında olduğu gibi boşandığı eşine inanılmaz miktarlar ödemiş.

Mansur Yavaş şunları söyledi:

''Kamuoyunda herkesin duyduğu bazı yolsuzlukların üstüne gitmek gerekiyordu. Gerek imar yolsuzlukları, gerek diğer yolsuzluklar. Çünkü bir yandan bir özelleştirmeyle bir insana anormal imkanlar sağlıyorsunuz belediye kaynaklarından ve bu kişi ayrıldığı eşine 6 milyon pound gibi tazminat, 150 bin pound aylık nafaka, 35 tane daire şeyler veriyor. Bunlar belediyeden kazanılan paralarla oluyor. Bu kişi müteahhit sayılabilir.''

İSKİ SKANDALI NEYDİ?

1990'lı yılların başlarında tarihinin en susuz dönemini yaşayan İstanbul'un içme suyu temin etmekle görevli kurumu İSKİ'nin Genel Müdürü Ergun Göknel'in, kurumun ihalelerini paravan olarak kurduğu şirketlere verdiği ve bu ihalelerde büyük yolsuzluklar yaptığı ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkması ise Göknel'in eşi ile olan ilişkisinin bozulmasına dayanıyor.

Eşi Nurdan Erbuğ'la ilişkisi bozulan Göknel, İSKİ'de sekreterliğini yapan Feray Karvar ile aşk ilişkisi yaşamaya başlamış, eşi Erbuğ'a, boşanmak için de 1 milyon dolara yaklaşan bir tazminat ödemeyi de kabul etmiş, ancak "herhangi bir açıklama yapmadan sessiz sedasız boşanmak" şartını koşmuştu. Bu durumdan hoşnut olmayan Nurdan Erbuğ, eşi Ergun Göknel'in yaptığı yolsuzlukları ortaya çıkardı.