Abone Ol

Bomba iddia! Yılmaz Özdil'e teklif götüren hangi medya grubu?

Yılmaz Özdil'e 5 milyon dolarlık teklif götüren hükümete yakın medya grubu Demirören Grubu mu?

Bomba iddia! Yılmaz Özdil'e teklif götüren hangi medya grubu?

Tele1 ekranlarında katıldığı 'Mercek' programındaki “Yandaş bir medya grubu, Sözcü’yü bırakıp kendi gruplarına geçmem için bana 5 milyon dolar teklif etti” diyen Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'i Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan  köşesinden hedef alarak, "Müritlerinin söylediği her şeye gözü kapalı inanacağından o kadar emin ki Yılmaz Özdil. 'Küsuratlı sallayayım ki inandırıcı olsun' demeye bile ihtiyaç duymuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Medyaradar, Yılmaz Özdil'e 5 milyon dolarlık teklif götürenin hükümete yakın bir medya grubu olduğunu iddia etti.

İşte o haber:

Türk medyasının geride bıraktığımız haftada en çok konuşulan konularından biri Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’la, Sözcü Gazetesi'nin sivri dilli yazarı Yılmaz Özdil arasındaki polemik oldu.

Polemik Özdil’in Tele1 ekranlarında katıldığı 'Mercek' programındaki “Yandaş bir medya grubu, Sözcü’yü bırakıp kendi gruplarına geçmem için bana 5 milyon dolar teklif etti” sözleriyle başladı.

Özdil ayrıca bu teklife Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon’un da şahit olduğunu açıkladı.

Bu bomba iddianın ardından Ahmet Hakan, köşesinden Özdil’i hedef aldı ve "Müritlerinin söylediği her şeye gözü kapalı inanacağından o kadar emin ki Yılmaz Özdil. 'Küsuratlı sallayayım ki inandırıcı olsun' demeye bile ihtiyaç duymuyor” ifadelerini kullandı.

Hakan bir sonraki yazısında yine aynı konuya değindi ve bir arkadaşından “kim bu teklifi yapan” sorusunu sormak yerine küsurat göndermesi yaptığı için fırça yediğini dile getirdi.

Hakan’ın köşesinde, “Yazdığım her yazıda muhakkak eleştirecek bir şeyler bulan arkadaşım, “Yahu transferlerde küsuratlı rakam mı olur? Bunu yazacağına adama ‘Kim bu teklifi getiren’ diye sorsana” diye fırça attı bana. Fırçanın etkisiyle yazıyorum: Yılmaz Özdil! Kim sana 5 milyon dolar teklif etti? Niye açıklamıyorsun? Kimmiş bu yandaş? Yandaşı kollayacak değilsin ya... Açıkla gitsin. Biz de öğrenelim” ifadeleri yer aldı.

Ancak Hakan’ın Özdil’le girdiği bu polemik özellikle Demirören ailesinde büyük bir rahatsızlık yarattı.

Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre; bir yıl önce Yılmaz Özdil’in kapısını çalıp bu teklifi götüren kurum Demirören Medya idi.

Geldiği günden bu yana Hürriyet’i merkezdeki çizgisinden çıkarıp hükümete ve özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlaştıran Hakan, böylece kendi patronunun canını da fena halde sıkmayı başardı.

Bir arkadaşından yediği fırça ile yazısına güncelleme çeken deneyimli yazarın bu kez patronundan yiyeceği malum ikinci fırça sonrası ne yapacağı ise şu an merakla bekleniyor.

Ne diyelim bundan sonraki günlerde Ahmet Hakan’ın yazılarını çok daha dikkatle incelemekte fayda var.