Abone Ol

Bodrum'da oyunu veren denize koştu

Bodrum'da referandum için bugün erken saatlerde sandık başına giden Bodrumlular ve ikinci konutlarda yaşayan yerli turistler oylarını kullandıktan sonra sahillere akın etti.

Bodrum'da oyunu veren denize koştu

Hava sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü ilçede, bazı vatandaşlar güneşlenirken bazıları denize girdi.
Bodrum'da bugün 319 sandıkta 119 bin 952 seçmenin oy kullanması bekleniyor. Yaklaşık 2 bin 900 görevlinin yer aldığı referandum için seçmenler sabah erken saatlerden itibaren sandık başına gitti. Sabah erken saatlerden itibaren küçük sıralar halinde oy kullanılmaya başlandı.

Bodrum'da oyunu veren denize koştu - Resim: 1

Oy kullanma işlemleri okullarda, resmi kurumlarda ve mahallelerdeki restoran gibi kapalı mekanlarda yapıldı. Futbol takımlarının formalarını giyerek sandık başına gelenlerin yanı sıra bebekleri ile birlikte oy kullanan anneler de dikkat çekti.

Bodrum'da oyunu veren denize koştu - Resim: 2

Sakin bir ortamda başlayan referandumda erken saatlerde oylarını kullananlar, Kumbahçe, Paşatarlası, Ortakent-Yahşi ve Gümbet sahillerine akın etti. Hava sıcaklıklarının 25 dereceye yükseldiği Bodrum'da kahvaltılarını deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda yapanlar sahilde güneşin tadını çıkardı.

Bodrum'da oyunu veren denize koştu - Resim: 3

Ankara'da yaşayan emekli makine mühendisi 56 yaşındaki Hakan Orman "Eşimle bu yıl tatil için yazlığıma erken geldik zaten her zaman oyumuzu Bodrum'da kullanıyoruz.

Bodrum'da oyunu veren denize koştu - Resim: 4

Bizim için hem vatandaşlık görevini yapmak hem de tatil için iyi bir fırsat oldu. Bugün de hava çok sıcak ve güneşli umarım Bodrum'un bu güzelliği huzuru tüm ülkemize yansır" dedi.
DHA