Abone Ol

BM'nin Savaş suçu işlemekle suçladığı örgütün komutanı Türkiye'de üniversiteden mezun oldu

Bir çok insan hakları ihlaline karışan ve uluslararası toplum tarafından "savaş suçu" işlemekle suçlanan Ahrar’uş Şarkkiye komutanı Ebu Hatim Şakra, Mardin Artuklu Üniversitesi'nden mezun oldu.

BM'nin Savaş suçu işlemekle suçladığı örgütün komutanı Türkiye'de üniversiteden mezun oldu

Bir çok hak ihlali yapmakla ve "savaş suçu" işlemekle suçlanan örgütün komutanlarından Ebu Hatim Şakra, üniversiteye Ahmed İhsan Fayyad el-Hayes ismi ile kayıt yaptırdı. Mezuniyetinden fotoğraflar paylaştı.

6 Haziran tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü'nde gerçekleşen mezuniyet töreninde Ebu Hatim Şakra, üzerinde Arapça harflerle Ahmed (İhsan Fayyad) el-Hayes isminin yazıldığı cübbeyi giydi.

Amerika'nın yaptırım listesinde

Ahrar’uş Şarkkiye, Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kürt siyasetçi Hevrin Xelef başta olmak üzere pek çok sivilin infazıyla suçlanıyor.

Amerikan Hazine Bakanlığı Temmuz 2021 yılında, örgütü işlediği suçlardan dolayı yaptırım uygulananlar listesine alındı. Yaptırım uygulananlardan biri Ebu Hatem Şakra, diğer adıyla Ahmed İhsan Fayyad el-Hayes idi. Diğer isim de "Ebu Cafer Şakra” olarak bilinen ve Ahmed el-Hayes'in kuzeni olan Raed Jassim al-Hayes (Raed al-Hayes). Aynı tarihlerde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, eylemlerinden dolayı örgütün "savaş suçu" işlediğini bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü de, 2018 yılı Ağustos ayında bir rapor yayınladı ve raporunda, aynı örgütün Afrin’de insanları kaçırarak kaybettiği, keyfi tutuklamalar gerçekleştirdiği ve yağma yaptığı kaydedildi.