Abone Ol

BM Toplantısına Katılan Brezilyalı Bakan Covid Çıktı: Erdoğan Detayı

Brezilya Sağlık Bakanı Queiroga'nın koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. Queiroga'nın bu süreçte İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüştüğğü ve ardından Johson'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü ortaya çıktı.

BM Toplantısına Katılan Brezilyalı Bakan Covid Çıktı: Erdoğan Detayı

Brezilya hükümeti, BM Genel Kurulunda Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya eşlik eden Queiroga'nın corona virüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Sağlık Bakanı New York'ta karantinaya alındı.

Bakanın durumunun iyi olduğu, diğer delegelerin ise testlerinin negatif çıktığı bildirildi. Queiroga ise BM binasında bulunduğu sürece maske taktığını söyledi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada, temas ettiği herkesi bilgilendirdiğini, tüm sağlık protokollerine uyarak karantinada kalacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Queiroga "Covid-19 testimin pozitif çıktığını bugün görüştüğüm herkese haber ettim. New York'ta sağlık protokolleri nedeniyle karantinada kalacağım. Bu sırada Sağlık Bakanlığı, Brezilya'da pandemiyle mücadeledeki görevlerini yerine getirecektir" dedi.

Brezilya Sağlık Bakanı Brezilya delegasyonundan ayrılarak, New York'ta 14 gün boyunca karantinada kalacak. Brezilya delegasyonundan bazı üyeler bulaş riskini önlemek adına bazı toplantılara katılımlarını iptal etti.

BM Toplantısına Katılan Brezilyalı Bakan Covid Çıktı: Erdoğan Detayı - Resim: 1

BIDEN İLE AYNI OTELDE KALIYORDU

Brezilya Sağlık Bakanı'nın, daha sonra İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldiği ve Joe Biden ile aynı otelde kaldığı ortaya çıktı.

BM Toplantısına Katılan Brezilyalı Bakan Covid Çıktı: Erdoğan Detayı - Resim: 2

ERDOĞAN BORIS JOHNSON İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği New York'ta, yeni açılan Türkevi Binası'nda İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı kabul etmişti.

BM Toplantısına Katılan Brezilyalı Bakan Covid Çıktı: Erdoğan Detayı - Resim: 3