Abone Ol

Bloomberg: Erdoğan seçim öncesi İslamcı Cephe kuruyor

Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olarak kabul edilen HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisinin Cumhur İttifakı'na katılmaya hazırlanması, yabancı medyada büyük yankı yaptı. Bloomberg, Erdoğan'ın Millet İttifakı karşısında aşırı dinci bu partilerin oyuna ihtiyaç duyduğunu yazdı.

Bloomberg: Erdoğan seçim öncesi İslamcı Cephe kuruyor

Millet İttifakı’nın geçen hafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermesinin ardından seçim yarışı kızıştı.

İttifaktaki parti liderleri ayrıca Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun da cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilmesini kabul etti. Her iki lider de Türkiye'deki siyaset arenasının en popüler isimleri arasında.

Birçok uluslararası medya kuruluşu Türkiye’deki son gelişmeleri ve siyasilerin açıklamalarını anbean takip ederken ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg dikkat çekici bir haber yayınladı.

AK Parti’nin HÜDA-PAR ve Yeniden Refah partileriyle ittifak kurmasını okurlarına aktaran Bloomberg, “Erdoğan, seçim ittifakını kuvvetlendirmek için İslamcı cepheye bakıyor” başlığını tercih etti.
Haberde ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük ve köşede kalmış İslamcı partilerin desteğini arıyor" ifadelerine yer verildi.

Metinde diğer öne çıkan bölümler şöyle: 

'Erdoğan en geniş kapsamlı ve laik cumhuriyet değerlerini benimseyen, kadına ve LGBTQ topluluklara şiddeti eleştiren muhalefet bloğunu 14 Mayıs’ta yenmek için onların  oylarına ihtiyacı olabilir.'

'Erdoğan, muhafazakar tabanını genişletmeye çalışarak seküler muhalefet ile din ve kadın hakları üzerinden kültürel çatışma riskini alıyor.'

HÜDA-PAR'ın 2018’deki son genel seçimlerdeki oy aranı yüzde 0,31, aldığı oy ise 157 bin. Partiye yönellik en büyük eleştiri ise terör örgütü Hizbullah ile olan yakınlığı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HaberTük yayınında partisinin terör örgütü Hizbullah'a yakın olduğu iddialarıyla ilgili gelen eleştirilere dün yanıt vermişti.

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından kurulan Yeniden Refah Partisi ise '6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Yönelik Kanun'un kaldırılmasını Cumhur İttifakı'na katılım için şart koşuyor.