Abone Ol

Bingür Sönmez'den canlı yayında sarsıcı korona açıklamaları: Utanç duyuyorum..

Medyafaresi.com / Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Habertürk TV'de canlı yayına bağlandı, koronavirüs salgını konusunda çarpıcı uyarılarda bulundu. Bingür Sönmez, önlem almakta geç kalındığını belirterek, "Büyük bir felakete gidiyoruz" dedi.

Habertürk TV'ye hastanedeki odasından bağlanan Bingür Sönmez, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Beştepe'de VİP cuma namazı kıldırmasına tepki gösterdi.

Sönmez, "Diyanet İşleri Başkanından utanç duyuyorum, böyle bir yanlışı nasıl yapar, tamam namaz kılanların mesafesi açıktı, ama sonra dışarı çıkarken birbirlerine sürtündüler. Böyle olmaz" diye konuştu. Din görevlilerinin her ezandan sonra vatandaşlara "camiye gelmeyin evinizde namaz kılın" çağrısı yapmalarını istedi.

Bingür Sönmez, Korona salgınından sonra hastanelerdeki durumu da gözler önüne serdi.

"20-25 yaşında Genç hemşirelerin, doktorlar demoralize durumda. Öfke patlamaları başladı. Ailelerinden istifa ettmeleri yönünde baskılar artıyor.

Bir hemşireyi düşünün, hastanın yanına girerken koruyucu maske, önlük, galoş, eldiven hepsini giyse bile, mesafeli olamıyor, terini siliyor, tuvalet ihtiyacı varsa karşılıyor, yemeğini veriyor, ilacını eline veriyor, suyunu içiriyor...

Odadan çıkarken tüm koruyucu önlük ve kıyafetleri çıkarıp çöpe atıyor, tekrar giyiniyor. Bir katta 10 hasta var. Hemşire günde üç kez hepsini ziyaret etmek zorunda. Korumalı kıyafetlerini her zaman değiştirmek zorunda.

Bu savaştan çıkan genç kardeşlerimize madalya verilmesini, hayatını kaybedenlerin şehit ilan edilmelerini ve ailelerinin bakımının garanti edilmesini rica ediyorum. Şu anda küçük özel hastaneler tıkandı. Malzemeleri yerine koyamıyorlar" ifadelerini kullandı.

İŞTE O VİDEO