Abone Ol

Binali Yıldırım'ın sözleri FETÖ'cülere malzeme oldu

AKP Milletvekili, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın "Balyozlar, Ergenekonlar... Bunlar yalan mıydı, elbette bunlar vardı" sözleri FETÖ'cüleri sevindirdi.

Binali Yıldırım'ın sözleri FETÖ'cülere malzeme oldu

AKP Edirne 7'nci Olağan İl Kongresi dün düzenlendi. Kongrede konuşan AKP İzmir Milletvekili, eski Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini anlatırken bir anda darbeye giden sürecin önünü açan FETÖ kumpaslarını savundu.

Veryansın TV'nin haberine göre Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

“Ama nelerle karşılaştık, ne zorluklarla mücadele ettik. Şöyle bir geriye doğru dönüp baktığımız zaman, en önce daha iktidarımızın ilk yıllarında darbe ve vesayet heveslileri meydanlardaydı. Hatırlayın, Balyozlar, Ergenekonlar... Bunlar yalan mıydı, elbette bunlar vardı.

Daha sonra 2007'de Türkiye'nin en büyük partisine 363 milletvekili ile cumhurbaşkanını seçtirmediler. Eski vesayet alışkanlıkları, maalesef bizim iktidarımızda da tekrar hortladı. 367 diye bir icat çıkardılar ve ondan sonra ne dedik, 'madem bize cumhurbaşkanını seçtirmiyorsunuz, o halde bizde millete gideriz' dedik."

Yıldırım, FETÖ'nün Türk Ordusu'nu çökertme ve Türkiye'yi ele geçirme kumpasları olan Ergenekon ve Balyoz yalanlarının "gerçek" olduğunu yönündeki sözleri tepki çekti. Yıldırım benzer açıklamaları geçen dönemde de yapmıştı.

Öte yandan Yıldırım'ın "Hatırlayın, Balyozlar, Ergenekonlar... Bunlar yalan mıydı, elbette bunlar vardı" sözleri FETÖ'cülere malzeme oldu.

FETÖ'cü firari Emre Uslu, sosyal medya hesabından Yıldırım'ın sözlerini paylaşarak "O zaman Ergekenon ve Balyozcular'ı neden affettiniz? Pardon, hırsızlık yaparken yakalanınca darbecilere sarılmak zorunda kalmıştınız ondan öyle olmuştu değil mi.. Hay bin hafıza" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın sözleri FETÖ'cülere malzeme oldu - Resim: 1