Abone Ol

Binali Yıldırım: Oğlum Venezuela’ya Biraz da Meraktan Gitti

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Sedat Peker'in videosunda yer alan oğlu Erkam Yıldırım hakkındaki iddialara bir açıklama daha yaptı.

Binali Yıldırım: Oğlum Venezuela’ya Biraz da Meraktan Gitti

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in uyuşturucu suçlamasıyla gündemde olan Erkam Yıldırım’la ilgili babası Binali Yıldırım’dan yeni açıklama geldi.

Cüneyt Özdemir’in YouTube hesabından yaptığı canlı yayına konuk olan AKP İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Venezuela Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Serkan Bayram’ın açıklamaların ‘tutarsız’ olduğunu savundu. Yayından bir kesiti Twitter hesabından paylaşan Özdemir,  “Sayın Binali Yıldırım’ın oğlunun Venezüella ilişkisi ile ilgili iddiaların bir kısmına verdiği yanıt doğru. (Sadece bir kez gittiğini ben de teyit ettim.) Ancak diğer kısmına verdiği yanıtı geziye katılan Ak Partililer doğrulamıyor!” ifadelerini kullandı.

Ardından Binali Yıldırım’la telefonla konuştuğunu aktaran Özdemir, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Biraz önce Sn Binali Yıldırım telefonla aradı ve oğlu ile ilgili Venezuella gezisine dair yanlış bir algı oluşturulduğunu belirtti. Oğlunun Venezuella’yı biraz meraktan biraz da iş adamı olarak yeni fırsatlar var mı diye sadece bir kez Aralık ayında ziyaret ettiğini söyledi.

Heyetten ayrı gayrı Resmi olarak geziye katıldığını kendi imkanlarıyla Covid ile mücadelede kullanılacak malzeme götürdüğünü (başka ülkelere ziyarete gittiğinde de götürüyormuş) ayrıca çeşitli hayır işlerinde de bulunduğunu belirtti.

Venezuella’daki hayır işlerini ise prensip olarak (genelde) söylemeyi uygun görmedikleri için açıklamasında özellikle belirtmediğini ve diğer açıklamalarla herhangi bir çelişki olmadığını da ekledi. Bir gazeteci olarak bana yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyorum.”

Binali Yıldırım: Oğlum Venezuela’ya Biraz da Meraktan Gitti - Resim: 1

Binali Yıldırım: Oğlum Venezuela’ya Biraz da Meraktan Gitti - Resim: 2