Abone Ol

BİM'den Asgari Ücret Uyarısı: Fiyatlara Yansıyacak

BİM CFO'su ve İcra Kurulu üyesi Haluk Dortluoğlu, şirketin 3. çeyrek bilançosu ve 4. çeyrek beklentileri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

BİM'den Asgari Ücret Uyarısı: Fiyatlara Yansıyacak

Haluk Dortluoğlu, şirketin 3. çeyrekte 1,91 milyar TL’lik piyasa beklentisi altında 1,78 milyar TL’lik kâr elde etmesine dair yaptığı değerlendirmede, brüt kâr marjında 4. çeyreğin 3. çeyrekten daha olumlu geçmesini beklediklerini söyledi.

“BİM olarak enflasyonumuz gıda enflasyonuna paralel seyrediyor” diyen Haluk Dortluoğlu, enflasyon muhasebesine geçilmemesinin sermaye erozyonuna neden olduğunu, bu sebeple de “acilen” enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Haluk Dortluoğlu, BİM’in orta ve yüksek gelirli gruplardan daha çok gelir katkısı almaya başladıklarını belirttiği konuşmasında, şirketin pazar payının yüzde 17’ye çıktığını ve diğer perakende şirketlerine göre, yüksek gelirlilerden BİM’e kayışın daha çok olduğunu söyledi.

Haluk Dortluoğlu ayrıca, yüksek gelirlilerin katkısının 2023 yılında artmasını beklediklerini söyledi.

Asgari ücret artışı hakkında değerlendirmede bulunan Haluk Dortluoğlu, asgari ücret artışının refahı artırırken enflasyonist bir etki yaratabileceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek fiyatlara dair "5 zincir market" açıklaması tartışma konusu olmuştu.

"5 zincir market var. Bunlar bütün ürünü toparlıyor. Bu 5 zincir marketin topladığı ürünle piyasalar altüst oluyor.

Zincir marketlerin sınırsız uygulamalarıyla mücadelede Ticaret Bakanlığı gerekli olan her türlü tedbiri alıyor, bunlara gerekli operasyonları yapacaktır."

"Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır."

Erdoğan'ın bu açıklamasında işaret ettiği zincir marketlerin hangileri olduğu merak konusu olurken, 5 market Mustafa Latif Topbaş'ın sahibi olduğu BİM, Yıldız Holding'e ait Şok, Sabancı'ya ait CarrefourSA, Turgay Aydın Holging'e ait A101, ve Anadolu Grubu'na ait Migros.