Abone Ol

BİM yöneticisi su zammını savundu: Allah'ın suyuna zam...

Dolar ve euroyu gerekçe göstererek su fiyatlarına yapılan zam tepki alışmıştı. BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aytaç o zammı savundu ve maliyetten attığını öne sürdü.

BİM yöneticisi su zammını savundu: Allah'ın suyuna zam...

5. Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeci Verimliliği Kongresi'nde konuşma yapan BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aytaç suya yapılan zammın eleştirilmesine tepki gösterdi.

"Allah'ın suyuna niye zam yapıldı?"

5. Ortak Gelişim Tüketici Odaklı Tedarikçi ve Perakendeci Verimliliği Kongresi'nde konuşan Aytaç, şunları söyledi:

- Dediler ki Allah'ın suyuna zam yapıldı. Suyun maliyetleri arttı. Lojistikte petrole gelen zammı biliyoruz. Bunların hepsi su fiyatını etkiledi.

Domates fiyatları niye arttı?

Fiyatların birden bire artmasının söz konusu olmadığını söyleyen Aytaç, domatesin yaz günü bu kadar artmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

-"Domates, ihracat taahhütlü olduğu için önce ihracat vazifelerini yerine getirmek için 25 kuruştan 85 kuruşa çıktı. Birden bire fiyatların artması söz konusu değil. Buradaki fiyat artışı yavaş yavaş yansıtıldı".

Aytaç, "Kağıt ürünleri ana hammaddesi selüloz ve tamamen ithal, 615 dolardan 850 dolara çıktı, kağıtta yüzde 150 bir artış oldu. Yavaş yavaş, yansıta yansıta götürüyoruz" diye konuştu.

'DOLAR BİR ŞEKİLDE HAYATIMIZIN PARÇASI KONUMUNDA'

Kongrede konuşan Migros Yönetim Kurulu İcra Başkanı Özgür Tort da, AVM kiralarına değindi.

Tort, "Dövizdeki kira sadece AVM'de değil bugün birçok sektörün göbeğinde oturuyor, kararname gayet net. Hangi aşamalarda dolar girdimiz var? Ne yazık ki kullandığımız gübreden yeme kadar dolar girdisi var. Dolar bir şekilde hayatımızın bir parçası konumunda" ifadesini kullandı. Tort, AVM kiralarının TL'ye çevrilmesini desteklediklerini söyledi.