Abone Ol

Big Brother'dan ne beklemeliyiz?

Hürriyet gazetesinden Ceren Şehirlioğlu, bu akşam Star TV'de başlayacak olan yeni yarışma programı Big Brother Türkiye'nin formatı ve Türkiye'deki olası tepkiler üzerine bir analiz yaptı.

Big Brother'dan ne beklemeliyiz?

Big Brother'dan yeni tanıtım videosu

Big Brother Türkiye tutar mı?

Aylardır beklediğimiz ‘sosyal deney’ Big Brother Türkiye bu akşam Star TV’de başlıyor. 8 kız, 8 erkek yarışmacı stüdyo-eve girmeden önce, BBG ve Amerikan Big Brother tecrübemizle nasıl tiplerle karşılaşacağımızı az çok tahmin edebiliyoruz.

SERT ABLA
Her gözetlenen evin bir dobra kızı vardır. Daha doğrusu o kendini ‘dobra’ diye tanımlarken, aslında düpedüz kabadır. “Ayağını denk al!”, “Ben bu oyunlara gelmem!”, “Yüzüme söyle ne söyleyeceksen!”leri bol bol duyacağımız, muhtemelen kötü dövmeli bir abla bu evde de olacaktır.


Big Brother İsveç

SPORCU OĞLAN
Bunun Amerikan versiyonu kolej futbolcusu, atletik sarışın. Bizdeki versiyon fitness antrenörü, vücut geliştirme meraklısı, Beden Eğitimi mezunu olmak dışında sporla ilgisi olmayan kaslı oğlan. İlk başta kızların ilgisini çekse de sonunda tahtını maçoman’e bırakacaktır.


Kısmetse Olur'dan Eser ve Cansel

MUHAFAZAKÂR PRENSES
Big Brother’a ‘Kısmetse Olur’ muamelesi yapan, evleneceği erkeği dört gözle bekleyen, ama hep en yanlış, en hırt oğlana gönlü kayan mazbut kızımız, yarışmada kaldığı süre boyunca evin fettanının kuyusunu kazacaktır.


Yarışmanın sunucusu Asuman Krause

İYİ ÇOCUK
Erkek yarışmacılar genellikle erkek aslanlar gibi davranır, birbirlerine dayılanmaktan başka iş yapmazken, mutfakta kızlara yardım eden bir iyi çocuk mutlaka çıkar. Maçoman’in aksine, “Sen nasıl istersen”cidir. Ve sonunda hep kaybeder.

MAÇOMAN
Büyük ihtimalle evin en popüler adamı olacaktır. Şark köşesi gibi kurulacağı, ağa gibi geleni gideni süzeceği mobilya parçasını ilk günden seçer. Yanına en az iki daha zayıf karakterli oğlan alır. Evin en güzel kızına göz koyar ve ona mütemadiyen kötü davranır. Bu sırada muhafazakâr prensesi “Sen benim bacımsın” gibi acıklı biçimlerde reddeder.

TECRÜBELİ ABİ
Yaş ortalaması 20 küsur olan evin saçları beyazlamış ya da dökülmüş, hayatta pek bir baltaya sap olamama suretiyle tecrübe edinmiş bir abiye ihtiyacı vardır. Hercai gençlik, ondan çok şey öğrenecek ama evden de şutlayacaktır.


Big Brother Meksika

ANNE
Kızlar arasında romantik meselelerde rakabet yaratmayan fakat evi gizliden gizliye çekip çeviren ‘anaç’ yarışmacı oyunun kilit karakteridir. İlişkilere karışan, fesat tohumlarını ustaca eken kayınvalide rolünü üstlendiği gibi, kanatlarının altına aldığı bazı yavruları ölümüne korur.

ALTERNATİF KIZ/ERKEK
Yoga eğitmeni, dövmeci, grafitti sanatçısı, rap’çi, dansçı, sörfçü, ekstrem spor tutkunu ‘evin alternatifi’ için uygun meslekler. Tercihen piercing’li, dövmeli, rastalı, renkli saçlı olsun ve halkımız nedense bir türlü sevemesin.

SEKSİ KIZ
Tüm tartışmaların ortasında bir ‘Sinem’ vardır. Sinem’ler hep ünlü olmayı düşler.Futbolcu sevgilileri bir butik açsın, kalantor prodüktör bir albüm yapsın ister. Evde bu hayallerini ayaklarının altına serecek güçte biri yoktur ama onlardan iyi basamak olacağını tüm Sinem’ler bilir.

HÜRRİYET