Abone Ol

Biden Yönetimi Türk Ekonomisini Felce Uğratabilir

Gazeteci Uğur Dündar, eski Büyükelçi Şükrü Elekdağ ile görüşmesini köşesine taşıdı.

Biden Yönetimi Türk Ekonomisini Felce Uğratabilir

Şükrü Elekdağ'ın Uğur Dündar'a konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle oldu:

Bilindiği üzere Biden yönetimi, S-400'ler konusundaki kararının “2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası” ile tescil edildiğini ve bunun kesin olduğunu, bundan geri dönüş olmadığını ısrarla açıklıyor. Bu bağlamda, Biden yönetimi S-400 sorunu çözülmeden Türkiye ile ikili ilişkiler gündemindeki diğer sorunları ele almayacağını belirtiyor.

Bu durumda Türkiye'nin, Rusya ile siyasi ve askeri alanlarda  yakınlaşması, S-400'lerin aktive edilmesi ve sipariş edildiği söylenen ikinci parti S-400'lerin ülkemize gelmesi, Biden yönetiminin ekonomimizi felce uğratacak sert yaptırımlar uygulamasına yol açacaktır. Böyle bir gelişme, son derece kırılgan olan Türk ekonomisi üzerinde yıkıcı etkiler yapacaktır.

Washington'un bu yola gitmesinin iki ülke ilişkilerinin kopmasına yol açması kaçınılmazdır. Türkiye'nin ABD ile stratejik ortaklığının son bulması NATO bloku dışında kalmasına yol açar. NATO halen, Türkiye ile Batı dünyası arasındaki en önemli siyasi/askeri bağı oluşturmaktadır.

Bu bağın kopması, Türkiye'nin dış politikasında, dış güvenliğinde ve ekonomisinde telafi edilemeyecek çöküntüler yaratır. Bu nedenle Türkiye'nin ulusal çıkarları, tüm diplomatik potansiyelimizi seferber ederek NATO üyeliğimizi korumamızı emrediyor.

Uğur Dündar'ın bugünkü yazısına ulaşmak için tıklayın