Abone Ol

Beyaz TV, ROK konusunda neden açıklama yapmıyor?

2 yıl önce canlı yayında Boşnaklara hakaret eden ve kanal yönetimi tarafından kovulan Kütahyalı'nın, yeniden ekrana çıkacağı söylentisi Boşnakları ayağa kaldırdı. Sosyal medyada ROK'un pazar akşamı yayına çıkacağı iddia edildi. Ancak toplumdaki bütün tepkilere rağmen Beyaz TV sessiz kalıyor.

Beyaz TV, ROK konusunda neden açıklama yapmıyor?

Türkiye son bir haftadır Rasim Ozan Kütahyalı'nın yeniden Beyaz TV ekranlarında yorumculuğa başlayıp başlamayacağını konuşuyor.

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin hazırladığı ve 110 STK'nın destek verdiği bir bildiri yayınlandı ve bu girişimin asla kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Dün sosyal medyada #ReytingmiAhlakmıROK etiketiyle başlatılan kampanyada yaklaşık 10 bin tweet atıldı ve insanlar Rasim Ozan'ın yeniden ekrana çıkarılması girişimine tepki gösterdiler.

Bosna Sancak Derneği yönetiminin konuyu birinci ağızdan öğrenmek için yaptıkları girişim de sonuçsuz kaldı. Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek'i arayan Boşnak yöneticilerin telefonunu açan olmadı. Gökçek'e atılan mesajlara da geri dönüş yapılmadı.

Toplumun hemen her kesiminden STK'ların desteğiyle yayınlanan bildiriden sonra spor ve siyaset dünyasının önemli isimleri de desteklerini ortaya koydular.

Milli basketbolcular Semih Erden ve Melih Mahmutoğlu bildiriyi sosyal medya hesaplarından paylaşırken, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş da attığı tweet ile kanal yönetimini ve Osman Gökçek'i sert bir dille uyardı.

Şimdi herkes Beyaz TV'nin ya da Osman Gökçek'in tüm spekülasyonlara son verecek bir açıklama yapmasını bekliyor. Yapılacak resmi bir açıklamanın günlerdir süren tartışmaları ortadan kaldıracağı düşünülüyor.