Abone Ol

Beşiktaş 2-2 Fenerbahçe Kıran kırana derbi

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Vodafone Park'ta oynanan mücadelede Fırat Aydınus düdük çaldı.

Beşiktaş 2-2 Fenerbahçe Kıran kırana derbi

Maçtan önemli dakikalar

90+2. dakika: Fenerbahçe yarı alanının ilk metrelerinde Nabil Dirar'a sert müdahalede bulunan Dusko Tosic, sarı kart görüyor.

90. dakika: İkinci yarının sonuna en az 10 dakika ilave ediliyor.

82. dakika: GOL Beşiktaş, Anderson Talisca'nın attığı golle skoru 2-2 yapıyor. Sol kanattan Caner Erkin'in yaptığı orta ile ön direkte buluşan Anderson Talisca'nın çektiği şut Hasan Ali Kaldırım'a da çarpıp kaleci Carlos Kameni'nin sağından ağlarla buluşuyor.

80. dakika: Fenerbahçe, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Aatif Chahechouhe'nin yerine Carlos Kameni'yi oyuna alarak kullanıyor. Beşiktaş takımı da aynı dakika içinde karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Pepe oyundan çıkarken yerine Oğuzhan Özyakup giriyor.

76. dakika: Ryan Babel'in çektiği şut öncesinde hakeme sözlü olarak itirazlarda bulunan Volkan Demirel, ikinci sarı karttan kırmızı kart görüyor. Fenerbahçe, kalan dakikalarda karşılaşmaya 9 kişi devam edecek.

56' Volkan Demirel sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorlar.

56' Sakatlıktan dolayı yerde yatan oyuncu olması nedeniyle oyun durmuş durumda.

56' Volkan Demirel çıkıyor ve topu kontrol ediyor.56' Olamaz. Beşiktaş takımından Dusko Tosic çok kötü bir vuruş yapıyor. Büyük bir fırsat kaçıyor.

56' Roberto Soldado topu uzaklaştıramadı ve takımı için tehlike yarattı.

56' Serbest vuruş için topun başına gelen isim Caner Erkin. Ceza sahasına doğru orta olarak kullandı.55' Fenerbahçe takımından Şener Özbayraklı, Dusko Tosic ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

55' Maç yeniden başladı.

54' sarı kartSportmenliğe aykırı davranan Mehmet Ekici hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

52' Oyun durmuş durumda, oyuncular arasında itişmeler var. Hakemin müdahale etmesi gerekiyor.

52' KIRMIZI KART! Sert hareketin ardından Ricardo Quaresma hakem tarafından oyundan atılıyor

52' Fenerbahçe takımından Mehmet Ekici, Pepe ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

51' Maç Fenerbahçe lehine kale vuruşu ile devam edecek.

51' Topu uzaklaştıran Roman Neustaedter.

51' Ceza sahasına doğru Caner Erkin ortasını yapıyor.

50' Fenerbahçe takımından Aatif Chahechouhe, Gary Medel ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

49' Fenerbahçe atağında Roberto Soldado ofsayta yakalandı.

49' Fenerbahçe atağında Aatif Chahechouhe kafayla topu takım arkadaşına kazandırıyor.

49' Mehmet Topal faülü yapan oyuncu, Alvaro Negredo rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

46' Taktik bir değişiklik; Domagoj Vida oyundan çıkıyor ve yerine Ricardo Quaresma oyuna dahil oluyor.

46' Taktik bir değişiklik; Jeremain Lens oyundan çıkıyor ve yerine Ryan Babel oyuna dahil oluyor.

46' İkinci yarı hakemin düdüğü ile başlıyor.

45'+4' Hakemin düdüğü ile ilk yarı sona eriyor.

45'+3' Topa sahip olma oranları; Evsahibi takım için %53 - Misafir takım için %47 olarak gerçekleşti.

45'+2' Golün asistini yapan oyuncu Mehmet Ekici.45'+2' GOL! - Fenerbahçe takımından Şener Özbayraklı çektiği şuttan sonra seken topu tamamlayarak golü atıyor.

45'+2' Fenerbahçe takımından Mehmet Ekici harika bir pas yapıyor ve bir boşluk açılıyor…

45'+1' sarı kartHakem sarı kartını Gary Medel için kullanıyor

44' KIRMIZI KART! Alper Potuk sportmenlik dışı davranıştan dolayı ikinci sarı kartını görüyor ve oyundan atılıyor!

16. Dakika: Fenerbahçe durumu 1-1 yaptı.

14. dakika: GOL Beşiktaş, Alvaro Negredo'nun attığı golle 1-0 öne geçiyor. Anderson Talisca'nın sol kanattan yerden gönderdiği pas ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Alvaro Negredo, kaleci Volkan Demirel'den sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ve top Fenerbahçe ağları ile buluşuyor.

12. dakika: Mehmet Ekici'nin pasına sol kanatta hareketlenen Alper Potuk için ofsayt bayrağı kalkıyor.

7. dakika: Roberto Soldado'nun Domagoj Vida'ya yaptığı faulün ardından hakeme sözlü olarak itirazda bulunan Alper Potuk, Fırat Aydınus tarafından sözlü olarak uyarılıyor.

Fenerbahçe, ZTK maçına, lig mücadelesine göre 7 değişiklik ile çıktı. Son mücadelede ilk 11'de forma giyen Carlos Kameni, Mauricio Isla, Luis Neto, Nabil Dirar ve Giuliano yedek soyunurken, yerlerine Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Ekici, Alper Potuk ve Soldado ilk 11'de görev alan isimler oldu.

Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden İsmail Köybaşı ile cezalı Fernandao karşılaşmada takımını yalnız bıraktı.

FORVETTE SOLDADO
Teknik direktör Aykut Kocaman, forvette Roberto Soldado'ya forma verdi.
Sarı-lacivertli ekibe sezon başında dahil olan Soldado, ZTK'da forma giydiği 3 maçta 2 gol kaydederek kupada takımını galibiyete taşıdı.

MEHMET EKİCİ 16 MAÇ SONRA 11'DE
Sarı-lacivertli ekipte, Mehmet Ekici yaşadığı sakatlıkların ardından 16 maç sonra ilk 11'de görev aldı. En son kupada Adana Demirspor, Süper Lig'de ise Demir Grup Sivasspor maçlarında ilk 11'de görev alan Ekici, sonrasında yaşadığı sakatlıklardan dolayı 11'de görev alamamıştı. Ekici bu maçla tekrar 11'de forma buldu.

PEPE İLE TALİSCA 11'DE
Süper Lig'de oynanan maçta cezalı oldukları için forma giyemeyen Pepe ile Talisca, bu karşılaşmada forma giyerken, Oğuzhan Özyakup yedek soyundu.

QUARESMA, BABEL, ADRİANO YEDEK
Beşiktaş'ta Quaresma, Babel ve Adriano yedek soyundu. Ligde oynanacak Trabzonspor maçını düşünen teknik direktör Şenol Güneş, Quaresma ve Babel'e ilk 11'de yer vermezken, yerlerine Caner, Lens ve Tosic görev aldı. Öte yandan siyah-beyazlı ekipte son 2 antrenmanda yer almayan Tolga Zengin, mücadelenin kadrosuna dahil edilmedi.