Abone Ol

Berat Albayrak: O incecik zarflardan neler çıkıyor neler...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yurt dışındaki e-ticaret sitelerinden gelen ürünler için yeni vergi sinyali verdi.

Albayrak: O incecik zarflardan neler çıkıyor neler

Albayrak, geçen yıl Türkiye'ye sadece bir ülkeden 26 milyon 0-2 kilogram arası posta geldiğini ifade ederken "O incecik zarflardan neler çıkıyor neler. E vergi nerede? Benim aynı ürünü üreten üreticim vergi veriyor. Hop geliyor zarfın içinde vergi yok, uygulama yok, yasallık yok... Vergi politikalarında suistimalleri de göz önünde bulunduracak şekilde bu yıl çok güçlü refleksler vereceğiz" diye konuştu.

Albayrak, "yeni dönem" diye nitelediği zamanda Türkiye'de çok daha etkili bir kayıtlı ekonomiye geçişin yaşacağını söyledi. Bakan, nisan ayında Türkiye ekonomisinin daha iyi olacağı görüşünü dile getirirken aksini söyleyenlere yönelik olarak "Yüzümüze nasıl bakacaklar" diye sordu.

Vergi Konseyi Genel Kurulu toplantısında konuşan Albayrak'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Vergi politikasındaki hassas dengeyi korumaya devam edeceğiz.

Yeni dönemde çok daha etkin bir kayıtlı ekonomiye geçiş sürecini uygulayacağız.

Nisan ayında her şey çok daha güzel olduğunda yüzümüze nasıl bakacaklar?

Yeni ekosistemde devreden KDV sorunu olmaması için çalışmalar olacak.

KDV iadelerinin hızlı ve doğru yapılabilmesini sağlamak için birçok düzenlemeyi hayata geçirdik.

Vergi sistemimizi bütüncül bir anlayışla değerlendiriyoruz ve tasarlıyoruz.

Sağladığımız mali disiplin ülkemiz için en önemli çıpa olmaya devam edecek.

Ocak, şubat piyasada, enflasyonda olumlu gelişmeleri gördüğümüz aylar. Mart da öyle. Nisan mayıstan sonra zaten mevsimsel etkilerle birlikte Türkiye çok daha güzel ve mutlu bir sürece doğru yol alacak.

2019 çok daha güçlü ve rahat bir yıl olacak, çok daha güçlü ve pozitif neticeleri aldığımız bir yıl olacak.

Yeni istisna, muafiyet ve indirim getirmeyeceğiz.

Bizler tabii ki serbest ticarete inanıyoruz. Geçtiğimiz hafta arkadaşlarla toplandık. Ticaret ve Ulaştırma bakanımız... Gece 11'de toplandık, 1'e 2'ye kadar. Eee? Posta, zarf... Yurt dışından geliyor. Böyle bir şey olabilir mi ya? 26 milyon adet posta, bir ülkeden geliyor. Posta dediğimiz mektup. 0-2 kilo arası mektup arası olarak görülüyorsa herhalde bunlar o ülkeden gelen yazışmalar. 26 milyon tane mektup gelmesi demek, bana şöyle bir soru işareti uyandırdı: Türkiye'de o kadar o dili konuşan insan yoktur herhalde. Nasıl yazışmışlar? İnceleyelim. O incecik zarflardan neler çıkıyor neler. E vergi nerede? Benim aynı ürünü üreten üreticim vergi veriyor. Hop geliyor zarfın içinde vergi yok, uygulama yok, yasallık yok...

Gerek kamu gerekse özel sektör temsilcileriyle çalışma grupları oluşturduk ve çalışmaya başladı. Vergi politikalarında suistimalleri de göz önünde bulunduracak şekilde bu yıl çok güçlü refleksler vereceğiz.