Abone Ol

Bayram Sonrası Kafe Restoranlara Yeni Açılma Dönemi

Pandemi süresince bir açılıp bir kapanan yeme-içme sektöründe bayram sonrası yeni bir açılma dönemi daha geliyor.

Bayram Sonrası Kafe Restoranlarda Yeni Dönem

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberine göre pandemi döneminde bir açılıp bir kapanan sektör, yeni bir açılma döneminin eşiğinde. Hükümetten ne kira ne de kredi desteği alan sektörde işletmeler bu döneme de umutsuz hazırlanıyor. Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Kaya Demirer, bayramdan sonra kademeli bir açılma beklediklerini söylüyor. Beklentilerinin akşam saat 22.00’ye kadar açık kalma yönünde olduğunu söyleyen Demirer, hazirandan sonra ise saatin 24.00’e çekilmesini talep ettiklerini belirtiyor. Demirer, şu bilgileri veriyor:

“Bunlar açık alanları olan işletmeler için geçerli. Açık alanı olmayan işletmeler için de Ankara’ya özellikle rica ettik. Olabildiğince bu işletmelere destek verilsin ve kaldırımlara masa atıp kullanabilsinler istiyoruz. Biz de bir an önce işlerimizi açalım ve mağduriyetler giderilsin istiyoruz.”

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl ise 17 günlük tam kapanma döneminde kaç işyerinin kapandığını ve kaç kişinin işsiz kaldığını belirlemek için raporlama çalışmaları sürdürdüklerini belirtiyor. Bingöl, “Bayramdan sonra tam kapasite çalışmaya geri dönmeyi bekliyoruz. Vaka sayılarındaki düşüş de bize bunu işaret ediyor” diyor.