Abone Ol

Başbakan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gafına yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni sistem ile ilgili gafına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun o gafına Başbakan'dan flaş yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü açıklamasıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden haberinin olmadığını gösterdiğini belirterek, "Neresinden bakarsan bak fecaat" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ATV-A Haber ortak yayınında 'Başbakan ile Gündem Özel' programında konuştu. Yıldırım'ın gündeminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" konusunda yaptığı gaf vardı. Kılıçdaroğlu'nun hala yeni sistemde başbakan olduğunu sandığını ifade eden Yıldırım, ana muhalefet partisi liderinin değişiklikten haberi olmadığını belirterek, "Neresinden bakarsan bak fecaat" diye konuştu.

RAKKA'YA ORTAK OPERASYON

Yıldırım "ABD'ye teklifimizi yaptık, cevabını bekliyoruz. Terör örgütlerinin olduğu yerde biz olmayız" dedi.

FETÖ'DEN AÇIĞA ALINANLAR

Başbakan "FETÖ'den dolayı açığa alınma 31 bin 14, memuriyetten çıkarma 96 bin 999. Görevine iade edilen ise 12 bin 586." şeklinde konuştu.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI

"Sayın Bahçeli çok anlamlı bir açıklama yaptı. Bir dayanışma örneği gösterdi. Avrupa ülkelerinin önümüzdeki halk oylamasına yönelik tutumlarına karşı sayın cumhurbaşkanımızın, bizim yaptığımız açıklamalar üzerine doğrusu güzel bir davranış içerisinde, bir dayanışma birlikte Avrupa'ya güzel bir mesaj verildi. Daha önce bunu Sayın Baykal da yapmıştı. Ben teşekkür ediyorum çünkü mesele memleket meselesi olunca diğer şeyler teferruat oluyor. Biz zor durumlarda sıkıntılı durumlarda ne kadar ayrı düşünsek de birlikte hareket edebiliyoruz. Bunu 15 Temmuz sonrası Yenikapı ruhuyla ortaya koyduk. Bugün Avrupa'nın ülkemizdeki halk oylamasını yönlendirmeye yönelik bu maksatlı çıkışlarına karşı da böyle bir tutum güzel bir mesaj oldu ve Türkiye'nin milli meselelerde nasıl bir araya geldiğini göstermesi bakımından önemli diye düşünüyorum"

"KARARGAH RAHATSIZ" MANŞETİ

'Karargah rahatsız' manşetini de değerlendiren Yıldırım, "Eski Türkiye alışkanlıkları olan 'Genç Subaylar rahatsız, TSK rahatsız' gibi manşetleri atarak Refah-Yol hükümetini deviren bu zihniyetin yaptığı bu oyunlar bize sökmez. Herkes milli iradenin temsilcisi olan hükümetin emrindedir. Bu nedenle manşetlerle iktidara yön verme devri çok eskide kaldı"