Abone Ol

Başbakan Yıldırım'dan muhalefete sıcak mesajlar

Başbakan Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, hükümet gündemine dair açıklamalar yaparken, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

Başbakan Yıldırım'dan muhalefete sıcak mesajlar

İktidar Muhalefet Ayrımı Yapmayacağız

Başbakan Binali Yıldırım sabah saatlerinde muhalefet liderleri ile bir araya gelmiş ve terör olayları ve hükümetin çalışmaları konusunda muhalefet liderlerini bilgilendirmişti. Başbakan : " Türkiye'nin ana meseleleri konusunda iktidar, muhalefet ayrımı yapmayacağız, milletimiz ayrışma istemiyor" dedi.

İstihbarat Birimlerimiz Tüm Gayretleriyle Çalışıyor

Gaziantep'deki Saldırı ile ilgili kendisine sorulan soruya Binali Yıldırım : "Evet öncelikle, tabi terör örgütü yapılan operasyonlarla sıkıntıya düştüğü için, bu gibi acımasız,hunhar faaliyetlerini arttırmış gözüküyor. Bu anlamda çok ciddi tedbirler alınmasına rağmen, diyelim ki 100 tane ihbarı değerlendirip gereğini yapıyorsunuz ama 1 tanesi kaçıyor o olay oluyor. Önledikleriniz haber olmuyor tabi olması da gerekmiyor. Ama gerçekleşenlerin sonucu ağır oluyor. Tüm bunlara rağmen istihbarat birimlerimiz tüm gayretleriyle çalışıyorlar.Benzeri olayların yaşanmaması için olağanüstü bir gayret gösteriyorlar. Bu saldırıyla ilgili , tabi çok şiddetli bir patlatma. Henüz faile ilişkin bir ipucu bulunmuş değil. Bu sadece görgü tanıklarının anlattıklarından bir tahmindir. Henüz kimin yaptığı çocuk mudur? , büyük müdür? öyle bir rivayet var. Onunla ilgili ipuçları bulunmaya çalışılıyor. Olayın ardında kimler var onlarda ortaya çıkarılacak."

Mısırla İlişkiler Normalleşecek Mi?

Başbakan Yıldırım, İsrail ve Rusya'dan sonra Mısır ile bir normalleşme olacak mı? sorusuna şu şekilde yanıt verdi: "Bizim dostluklarımızı arttırmamız, düşmanlıkları azaltmamız var, buna Rusya'da dahil, İsrail 'de dahil, Mısır'da dahil. Düşmanlıklar yerine dostluklar ülkelerimizin halkları için çok önemli. Tabi Mısır'dan yapılan sağduyulu açıklamalar güzel. Mısır'la ilgili sayın Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu ölçü bellidir. Mısır halkın iradesini göz ardı etmemelidir.Mısır'da bir darbe olmuştur, Aynı şey Türkiye'de denenmiştir ama başarılamamıştır. Bazı dostlarımız buna çok şaşırdılar. Dolayısıyla biz Mısır'la ilişkileri geliştirmekten yanayız. Halklarımız kardeştir. Yönetimle yaşanan anlaşmazlıklar halklarımıza mağduriyet olarak yansıtılmamalıdır.En azından ekonomik alanda , turizm , tarım , kültür vs. gibi alanlarda ilişkilerimizi süratle geliştirebiliriz. Buna her iki ülkeninde ihtiyacı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Yüksek Askeri Şura Hakkında Açıklamalar

23 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşecek YAŞ hakkında Başbakan Binali Yıldırım: "Yarın ki askeri şura, bir usulü toplantıdır. Asıl şura 28 Temmuz'da gerçekleşti. Yarın ki albay altı düzeyindeki personelin durumları değerlendirilecek. Yarın ki askeri şuranın özelliği, tabi TSK'nın yeniden yapılandırılması ve YAŞ'ın yeniden düzenlemesi münasebetiyle yapılacak ilk toplantı özelliğini taşıyor.Onun dışında bir durum yok.Gerisi rutin bir işlemdir." dedi.