Abone Ol

Barış Terkoğlu: Adnan Oktar’ın Örgütünün Siyasi Ayağı Var Mı?

Öyle ya, mahkeme kararının söylediği gibi her yerde olan bir örgüt, neden siyasette olmasın? Neden konu PKK ya da DHKP-C olduğunda rahatça konuşurken, iş FETÖ’ye ya da Adnan Oktar Örgütü’ne geldiğinde siyasi ayak bir anda kesiliyor?

Barış Terkoğlu: Adnan Oktar’ın Örgütünün Siyasi Ayağı Var Mı?

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu yazısında Adnan Oktar’ın örgütünün siyasi ayağı var mı?  "Öyle ya, mahkeme kararının söylediği gibi her yerde olan bir örgüt, neden siyasette olmasın? Neden konu PKK ya da DHKP-C olduğunda rahatça konuşurken, iş FETÖ’ye ya da Adnan Oktar Örgütü’ne geldiğinde siyasi ayak bir anda kesiliyor?" diye soruyor.

Barış Terkoğlu'nun yazısından bazı kesitler, "Her şeyi not aldıktan sonra son bir soru sordum: Bu kadar suç işlenirken, bunca şey olurken devleti yönetenler neredeydi?"

"Cevabını alamadığım tek soru bu oldu!"

"FETÖ’den sonra bir dini cemaat daha “silahlı örgüt”ten hüküm giymişti. Olan biten, medyada sadece Adnan Oktar’ın aldığı “1075 yıl 3 ay hapis cezası” haberiyle yer bulmuştu. Oysaki savcılık mütalaası da mahkeme kararı da bundan daha fazla şey söylüyordu."

Kendi kendime sorarken, örgütün anlatıldığı savcılık mütalaasına bir daha baktım. ‘Siyasi’ kelimesi tam 28 kez geçiyordu. Bir tanesini aktarayım:

“(…)Destekledikleri kişilerin ve siyası partilerin seçimlerde oy elde etmesini, karşı oldukları kişi ve siyasi partilerin oy kaybetmesini sağlamak için zor ve tehdit uygulamak suretiyle yıldırma, korkutma ve sindirme gücünü kullanarak…” diyerek aktarıyor.