Abone Ol

Bakan Varank'ın Doğalgaz Hesabı Şaşkına Düşürdü: Alay mı Ediyor?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Türkiye'de doğalgazın Avrupa ülkelerinden daha ucuz olduğunu kanıtlamaya çalıştığı 'hesabı' büyük tepki aldı

Bakan Varank'ın Doğalgaz Hesabı Şaşkına Düşürdü: Alay mı Ediyor?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustaaf Varank, Türkiye'de hanelerde tüketilen doğalgazın Avrupa ülkelerine oranla ne kadar uygun fiyatla yurttaşların kullanımına sunulduğunu kanıtlamaya çalıştı. 

Bakan Varank, sosyal medya hesabından yaptığı "hesap"ta, Ankara'daki kullanılan 1 metreküp doğalgazla Amsterdam, Londra, Berlin ve Roma'da kullanılan aynı miktardaKİ doğalgazın fiyatını kıyasladı. 

Varank bunu da ilgili başkentlerde kullanılan doğalgazın ücretlerini liraya çevirerek yaptı. Ve böylece Varank'ın hesabına göre Ankara'daki doğalgazın, anılan başkentler arasında en ucuz doğalgazın kullanıldığı Roma'dan bile yaklaşık 6 kat ucuz olarak tüketildiği ortaya çıktı(!)

Varank'ın bu hesabına sosyal medyada tepki yağdı. 

Bağımsız Türkiye Partisi MYK Üyesi Hüseyin Turhan, Varank'ın ilgili paylaşımını alıntılayarak şöyle tepki gösterdi: 

"Koskoca Bakanın yazdıklarına bakın!! Yahu cevap vermeye bile utanıyorum. (Asgari ücreti de Avrupalının aldığı maaş üzerinden TL yapıp açıklasanıza!) Bir Bakan milletine bunu nasıl yapar?!"