Abone Ol

Bakan Soylu’dan çarpıcı açıklama: Bu daha başlangıç

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düzenlediği basın toplantısıyla Yunanistan sınırında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Soylu’dan çarpıcı açıklama: Bu daha başlangıç

Yunanistan sınırındaki göçmen geçişleri ile ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sınırı geçenlerin sayısının her geçen gün artığını ifade ederek "Bu daha başlangıç, siz bundan sonraki olacaklara bakın. Bundan öncekiler bir şey değil. Maalesef bu sene Balkanlarda hava kurak gitti. Meriç'te su 40-45 santimetreye düştü. Bu ayağınızla geçebilirsiniz. Miçotakis'in sınırları tutmak gibi bir kabiliyeti yok." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düzenlediği basın toplantısıyla Yunanistan sınırında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Soylu’nun açıklamalarından satır başları:

* 21. yüzyılda böyle bir tabloyla karşılaşacağımızı söyleselerdi ‘şaka yapıyorsunuz’ derdik. Bu olay bir meselenin de anlaşılmasına vesile oldu; maskeler düştü. Sözde insanlık nutukları atanların ne kadar acımasız oldukları ortaya çıktı.

* Miçotakis’in (Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis) ülkesinde kaç yabancı var biliyor musunuz? Paralarını 10 kat aldığı toplam 115 bin yabancı var. Bunların 40 küsür bini adalarda, 70 küsür bini Yunanistan ana karasında. Bizde 4 milyon sığınmacı var. Bir insan bir söz söylerken önce boyuna bakar.

* İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, AB’nin göç ve mülteci konusunda ortaya koyduğu süreçlerin, Cenevre Sözleşmesi’nin tamamını ihlal ettiler. Defalarca ihlal ettiler, hâlâ ihlal etmeye devam ediyorlar.

* Özel Harekat polislerimiz göreve başladı. Dün gece karşı taraftan yapılan itmelere ‘tıkama’ yaparak -biz buna güvenlikte tıkama deriz- cevap verdik. İtmelerine müsaade etmedik. En temel hak sığınma hakkıdır. Bu insan haklarının 1. kuralıdır. Bunu ortadan kaldırmaya hiçbir devletin hakkı söz konusu değildir.

* Bu daha başlangıç, siz bundan sonraki olacaklara bakın. Bundan öncekiler bir şey değil. Siz bundan sonraki olacaklara bakın.

* Şimdi havalar sıcak, gittikçe sıcaklaşıyor. 200 kilometrenin üzerinde bizim Meriç’i kendine çizgi tutan Yunanistan’la bir sınırımız var. Maalesef bu sene Balkanlarda hava kurak gitti. Su 40-45 santimetreye düştü. Bu ayağınızla geçebilirsiniz. Miçotakis’in sınırları tutmak gibi bir kabiliyeti yok.