Abone Ol

Bakan Soylu: Merak etmeyin, Fetullah Gülen'i tıpış tıpış verecekler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Fethullah Gülen denen psikopat ve terörist tıpış tıpış gelecek” dedi.

Fetullah Gülen'i tıpış tıpış verecekler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Rize’nin yeni adı ile 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda “Demokrasi Nöbeti” tutan Rizeliler ile bir araya geldi.

Bakan Soylu, binlerce Rizeliye hitaben yaptığı konuşmada, darbe girişimini yapanlarla geçmişte ülkede darbe yapanların aynı kişiler olduğunu ifade ederek, “Çok açık bir şekilde sizinle paylaşmak istiyorum. 1960’da, 1971’de, 1980’de, 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da kimlerle iş birliği yaparak benim güzel ülkemin yarınlarını karanlıklara götürmek istediklerini biliyoruz. Biz eski Türkiye değiliz. Bu yeni bir Türkiye. Milleti ile demokrasisi ile yükselmesi ile özgürlüğü ile bütün dünyaya söyleyecek sözü olduğunu her yerde ifade eden bir Türkiye var. Rize’nin kahraman insanları. Rize’nin demokrat ve vatansever insanları. Bu meydanda durarak bütün dünyaya işte yeni Türkiye bu işte demokrat Türkiye bu, işte bütün dünyaya sözünü söyleyecek Türkiye bu diyor” dedi.

“Türkiye’yi işgal etmek istediler”

Bakan Soylu, darbe girişimi ile aslında Türkiye’nin işgal edilmek istendiğini belirterek, “Bu darbenin talimatını verenler, bu sapkınlığın bu alçaklığın, bu hainliğin, bu işgal hareketinin içerisinde olanlar, bunlar ne yapmak istediler? Türkiye’yi işgal etmek istediler. Türkiye’yi nasıl olsa bizimdir, nasıl olsa Suriye’yi ve diğer ülkeleri istediğimiz hale getirdik şimdi sıra Türkiye’de dediler. Ama bir şeyi hesap etmediler. Bir milletinin liderine olan sevgisini, onunla arasındaki sadakat bağını, onunla arasındaki muhabbetini. Birde bu milletin cesaretini hesap etmediler. Bu milletin yüreğini, geçmişte yaşadıklarını bir daha yaşamama inancını. Bu kolay değil. Dünyada hangi millet kendisini tankların önüne atar. Dünyada hangi millet kurşunların üzerine yürür. Dünyada hangi millet silahların üzerine yürüyerek ‘senin silahın varsa benimde imanım var’ der” dedi.

“Gülen’e dünyanın gördüğü en ağır cezayı vereceğiz”

Bakan Soylu, “Dürüst olun samimi olun ve bu hain ve alçak darbeyi, işgal hareketini, ortaya getiren ve Türkiye’nin moralini bozmaya, istikametini bozmaya, Türkiye’nin istikrarını bozmaya çalışan bu Fethullah Gülen denen psikopatı ve teröristi, bu alçak adamı bu hain adamın Türkiye’ye verilmesi için dünyada kampanya başlatın. Bu dünyanın istikrarı için bu dünyanın özgürlüğü için, Avrupa Parlamentosu ve dünyada ki diğer ülkeler eğer içinizde biraz insan hak ve özgürlüklerine saygı varsa, biraz demokrasi anlayışı varsa, sandığa ve seçilmiş insanlara hürmet gösteriyorsanız. Başka yerde teröristler kötü de, burada insanların üzerine bombalarla giden, F 16’larla giden, helikopterle gidin insanları öldüren bu teröriste eğer göz yumarsanız bütün dünya tarihi önünde mesul olursunuz. O Fethullah Gülen’i tıpış tıpış Türkiye’ye verecekler hiç merak etmeyin. Tıpış tıpış verecekler. İçinizi soğuk tutun. Şu kalbinizi serin tutun. Bu caniliği, bu hainliği, bu alçaklığı gösterenlere şu Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın gördüğü en ağır cezayı verecektir” şeklinde konuştu.
Bakan Soylu konuşmasının ardından Trabzon’daki demokrasi nöbetine katılmak üzere Rize’den ayrıldı.
(İHA)