Abone Ol

Bakanların göstermelik çöp temizliği: Toplanmış çöpleri döküp...

Medyafaresi.com özel haber- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesinin’ tanıtımı için çöp topladı. Ancak Kurum ve Gül'ün toplanmış çöpleri döküp toplaması FOX Haber'in kamerasından kaçamadı.

Bakanların göstermelik çöp temizliği: Toplanmış çöpleri döküp...

Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan park, bahçe, mesire alanı ve sahillerin temizliğinin denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlülerince yapılmasını kapsayan ve aynı anda tüm şehirlerde başlayan ‘Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesinin’ tanıtımı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Ankara Gölbaşı'nda yapıldı.

Programda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, park alanında hükümlülerle birlikte yere atılan çöpleri topladı, çevre temizliği yaptı.

Ancak Murat Kurum'un ve Abdulhamit Gül'ün çöpleri toplamadan önce yaptığı hareket tepki çekti. FOX Haber'e yansıyan görüntülerde Kurum, daha önceden toplanmış çöpleri ''Hep toplamış arkadaşlar'' diyerek döktü, yaydı ve tekrar topladı.

Çevrenin temizliğinden sorumlu bakanın yere çöp atıp toplayarak farkındalığı arttırması dikkat çekti.

Murat Kurum Mogan Gölü'nü gezerken bakanlığa ait arazinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne verilmesine ilişkin olarak ''Ne güzel yermiş. Akıl yok ki bizde gittik verdik onu emniyete'' dedi. Bakan Kurum, kameraların açık olduğunu fakedince kurduğu bu cümleyi, ''Ama oraya su altı ekip falan yetiştireceklermiş. O yüzden verdik orayı'' diyerek toparlamaya çalıştı.