Abone Ol

Bahoz Erdal'ın öldürülme anı! Havaya böyle uçuruldu!

Suriye'de öldürülen terör örgütü PKK'nın elebaşılarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülme anı paylaşıldı. Bahoz Erdal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerde otomobil havaya uçuruluyor.

Bahoz Erdal'ın öldürülme anı görüntüsü ortaya çıktı

Suriye'de öldürülen terör örgütü PKK'nın elebaşılarından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesindeki kırmızı kategoride yer alıyordu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1969 yılında Suriye'de doğan Fehman Hüseyin, Şam'da tıp eğitimi aldı.

BAHOZ ERDAL'IN VURULMA ANI PAYLAŞILDI
Sosyal video paylaşım sitesi Youtube'da Tel Hamis adına açılan bir hesaptan Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülme anı olduğu iddia edilen görüntüler paylaşıldı.

BİR ÇOK SALDIRININ TALİMATI ONDAN GELDİ
1990'lı yılların başında terör örgütüne katılan Hüseyin, terör örgütü içinde "Bahoz Erdal" ve "Doktor Bahoz" kod adını kullanıyordu. 2004-2009 yıllarında örgütün sözde askeri kanadı Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) başına geçen Fehman Hüseyin'in adı, Yüksekova Dağlıca taburu ile Yeşiltaş ve Şemdinli Aktütün karakollarına düzenlenen saldırıların talimatını veren kişi olarak kayıtlara geçmişti.

ALMAN DAĞCILARI KAÇIRTTI
Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan ile Fehman Hüseyin arasında 2008 yılında yaşanan ve örgüt içinde karışıklığa neden olan kavganın ardından görevden alınacağını anlayan Fehman Hüseyin, Alman dağcıların kaçırılması emrini de vermişti.

PYD'NİN YAPILANMASINDA SÖZ SAHİBİYDİ
Terörist elebaşı Abdulah Öcalan'ın talimatıyla PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak 2002'de kurulan terör örgütü PYD yapılanması içinde de söz sahibi olan Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı ödül yönetmeliği kapsamında aranan teröristler listesinin yer aldığı kırmızı kategoride bulunuyordu.

OTOMOBİLİ HAVAYA UÇURULDU
Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıklamıştı.Hasekavi, AA muhabirine, Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını belirtmişti. Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü ifade edilmişti.