Abone Ol

Bahçeli'ye göre şiddetli yağış manevi ikaz

MHP Lideri Bahçeli yağmur felaketine ilginç bir yorum getirdi.

Bahçeli'ye göre şiddetli yağış manevi ikaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da yaşanan yağmur felaketini hatırlattı, bu tür doğal afetlerin bir yönüyle manevi ikazlar olarak değerlendirdi. Türkiye'nin acilen normalleşmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Bahçeli, CHP'nin TBMM'deki oturma eylemini ise kara mizah olarak niteledi.

Devlet Bahçeli, twitter'dan yaptığı açıklamada ülke için umudun uzakta, huzurun ise kızakta olduğunu söyledi. Geleceği düşündükçe keyfi kaçtığını söyleyen Bahçeli, Türkiye'nin acilen normalleşmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından bazı satır başları:

"Üzerimize çığ gibi düşen doğal afetler bir yönüyle manevi ikaz sayılmayacak mıdır? Dünyadan silinip giden toplumları asla unutmayın. Trafiğe bakın dehşeti görürsünüz, işyerlerini inceleyin sorunları fark edersiniz; diziler öfke saçıyor, herkes adeta felakete hizmet ediyor. Hâlbuki kardeşçe yaşamak dururken, kan davası imal etmek ne kadar da cahilliktir. Barış varken, savaş cinayet değil midir?

"TEHDİT BIÇAK GİBİ KESKİN, AYAZ GİBİ SESSİZDİR"

Türkiye’nin toparlanmaya, normalleşmeye, dengeli bir kalkışa ihtiyacı vardır. Bu acildir, ertelenmesinin mahzur ve maliyeti çok yüksektir. Birbirimize el uzatırsak, kaosa düşmemizi bekleyen eller sel olup gidecektir. Dayanışmamızı canlı tutarsak, aramıza nifak giremeyecektir. Anlaşmak, konuşmak, kucaklaşmak, milli ve yerli duruş sergilemek herkes için mecburiyettir. Çünkü tehdit bıçak gibi keskin,ayaz gibi sessizdir.

"TBMM DAHA ETKİN VE VERİMLİ ÇALIŞACAKTIR"

Ülkemizin bu hayati ve kritik gündemi sürerken TBMM’de İçtüzük değişikliği gerçekleşti. Memnuniyetle hayırlı olsun diyorum.İnanıyorum ki, TBMM, artık daha etkin, daha verimli, daha sükûnet ve sağduyulu bir ortamda çalışmalarını sürdürecektir.1 Ekim’den sonra sırasıyla gelecek uyum yasaları hususunda sorumlu, uzlaşmacı ve duyarlı tavrımızı muhafaza edip gereğini yapacağız.

"YÜRÜDÜLER OLMADI, OTURDULAR YİNE OLMADI"

Şunu da özellikle vurgulamak istiyorum ki, TBMM bir eylem alanı, şov mekânı, tiyatro sahnesi değildir, olmamış ve olmayacaktır. Yürüyünce adalet bulacaklarını sananların, sabahlara kadar oturmakla söz hakkına sahip çıkacaklarını iddia etmesi gaflettir, kara mizahtır. Yürüdüler olmadı, oturdular yine olmadı. Bundan sonra farklı bir eylem tarzını tedavüle çıkarırlarsa artık kimse şaşırmaz, şaşkınlık yaşamaz.