Abone Ol

Bahçeli ve Davutoğlu arasında gizli görüşme!

Terör tartışmaları AKP ve MHP arasında 2015 yılında yaşanan koalisyon görüşmelerini yeniden gündeme getirdi. Davutoğlu'nun gizli kalmasını istediği görüşlerin Erdoğan ile ilgili olduğu ileri sürüldü.

Bahçeli ve Davutoğlu arasında gizli görüşme!

Ahmet Davutoğlu’nun, 7 Haziran 2015 ile 1 Kasım 2015 arasındaki süreç için terörle mücadele ile ilgili sarf ettiği sözler bahsedilen dönemde AKP ile MHP arasındaki koalisyon görüşmesinde yaşananları getirdi.

Yeniçağ Gazetesi'nden FFatih Erginn'in haberine göre; AKP'nin tek başına iktidar çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran 2015 seçimi ile koalisyon kurulamaması sonucunda gerçekleşen 1 Kasım 2015 erken seçimine giden süreçte başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nun, "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözlerinin başlattığı tartışma sürüyor. Birçok siyasetçi ve gazeteci Davutoğlu’na, “defterleri aç” çağrısı yapıyor.

Ahmet Davutoğlu'nun yakın çevresine göre, bu sözlerin hedefinde yer alanlardan birinin de o dönem hükümet kurma çağrılarını geri çeviren MHP olduğu belirtilirken, Davutoğlu’nun bu sözleri akıllara o dönem AKP ile MHP arasında gerçekleşen koalisyon görüşmesinde yaşananları da getirdi.

O GÖRÜŞMEDE NE YAŞANDI?

Dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP ile sonlanan istikşafı görüşmelerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile koalisyon görüşmesi yapmıştı.

Davutoğlu, Bahçeli’nin siyah bir çanta ile geldiği görüşmenin olumsuz sonuçlandığını ve MHP’nin koalisyon hükümeti kurmayı kabul etmediğini açıklamıştı.

15 Ekim 2015 tarihinde ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katıldığı bir televizyon programında koalisyon görüşmesinde yanında olan siyah çantayı açmış ve görüşme esnasında Davutoğlu’nun kendilerine bir sır verdiğinden bahsetmişti.

DAVUTOĞLU’NUN GİZLİ KALMASINI İSTEDİĞİ SÖZLERİ

Bahçeli, Davutoğlu’na koalisyon için sundukları dört şartı açıkladıklarını belirterek, “Bunun üzerine sayın Başbakan görüşlerini söyledi ve görüşlerinin gizli kalmasını istedi. Konuşulanların ‘burada kalmasını’ istedi.” ifadelerini kullanmış ve bu hususta güvence verdiklerini de belirtmişti.

Davutoğlu’na yakın kaynaklar tarafından, o dönem Bahçeli’nin “Davutoğlu gizli kalmasını istedi” dediği hususun, Erdoğan ile ilgili olduğu belirtildi.

Bu iddiaya göre; Bahçeli'nin koalisyon şartları arasında bulunan "Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarına çekilmesi" ile ilgili olarak Davutoğlu’nun Erdoğan’ın anayasal sınırları dışında bir cumhurbaşkanlığı yapmasından kendisinin de rahatsız olduğunu ve AKP-MHP koalisyonu kurulursa, Erdoğan’ın anayasal sınırları içerisinde bir cumhurbaşkanlığı yapmak zorunda kalacağını belirttiği ifade edildi. Bahçeli’nin ise Davutoğlu’nun bu görüşüne sessiz kaldığı öne sürüldü.